Kerékpártúrából adomány

2023.01.10. 14:25

Családi bringázásból két évtizede a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályát támogatják - fotó

Már hagyományosnak mondható, hogy a VasVilla' Családi Kerékpártúra bevételéből a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályát támogatják.

Papp Fanni

A VasVilla' Családi Kerékpártúra szervezői az elmúlt évek során több mint 2 millió forintot adományoztak jótékony célokra.

Huszadik alkalommal adományoznak pénzbeli támogatást a Soproni Gyógyközpont gyermekosztálynak. Ezúttal a VasVilla' Családi Kerékpártúra bevételéből 100 ezer forintos támogatást ajánlottak fel. Az adományt Borossay György, a sportrendezvény szervezője adta át kedden délelőtt dr. Tóth Gergely osztályvezető főorvosnak. A gyermekosztály a felajánlott összeget a fogyóeszközök pótlására fordítja.

A százezer forintos támogatást Borossay György adta át a gyerekosztály képviselőinek. Fotó: Máthé Daniella

- A felajánlásokat az osztályunk keretén belül működő alapítvánnyal gyűjtjük. A befolyt támogatásokat különböző diagnosztikai eszközök pótlására és beszerzésére fordítunk, mint az inhalátor gépek, amik a légúti megbetegedések kezelésére szolgálnak vagy vérnyomásmérők. Olykor komolyabb eszközbeszerzéseket tűzünk ki célul. Ezek akár milliós tételek, tehát több félajánlásból jönnek össze, de általában sikerülnek a kitűzött célok - mondta el dr. Tóth Gergely.

A VasVilla' Családi Kerékpártúra szervezői az elmúlt évek során több mint 2 millió forintot adományoztak jótékony célokra.

- Harmincéves múltra tekint vissza a családi kerékpártúra. Az ebből befolyt összegeket korábban tanulók kirándultatására fordítottuk,de megváltozott körülmények miatt felhagytunk ezzel. Húsz évvel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy inkább a soproni gyermekosztályt támogatjuk - fejtette ki Borossay György.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában