A közjó szolgálatában

2022.12.22. 17:55

Szociális intézményeket, rászorulókat segítenek a soproni borlovagok 100-100 ezer forintos utalványai

Az intézmények a közös programjaikat teszik majd kicsit gazdagabbá az élelmiszerutalványok felhasználásával. A Városplébánia öt olyan család között osztja el a támogatást, ahol több gyermeket nevelnek, vagy sérültet is gondoznak.

Bódvai Ildikó

A borlovagok ünnepélyes keretek között adták át az ajándékot a szociális intézmények képviselőinek és a városplébánosnak. Fotó: Máthé Daniella

Három szociális tevékenységet végző intézményt, a Szent Benedek Idősek Házát, a Balfi úti idősek otthonát, valamint  a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézetét támogatja immár hagyományosan az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus Soproni Legációja és a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesülete. Emellett a Városplébánián keresztül  rászoruló családokat is segítenek. 

A százezer forint értékű élelmiszer utalványokat Makai Ernő, Werdnik Ernő és dr. Sztancs György egy díszoklevél kíséretében adták át az intézmények képviselőinek, valamint Horváth Imre városplébánosnak csütörtökön a Rejpál Házban. 

- Az Európai Borlovagrend fontosnak tartja a közjó szolgálatát, a szociális és jótékonysági szféra segítését. Ezekkel az intézményekkel több évre visszatekintő a kapcsolatunk, ismerjük a működésüket és tudjuk, hogy jó helyre kerül a támogatás. A korábbi években személyesen vittük el az ajándékot, aminek mindig nagyon örültek a gondozottak és kedves műsorral hálálták meg az adományt - mondta el Makai Ernő és dr. Sztancs György. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában