Mentett kedvencek

2022.12.17. 13:32

Sétával, ünnepi vacsorával karácsonyoznak az állatok a Győri Állatmenhelyen - Fotók

Közel kétszáz állat van a Győri Állatmenhelyen, akik nem tölthetik családban a karácsonyt. Az ő ünnepüket szeretnék szebbé tenni az Állatok Karácsonyán. Ma (szombaton) és holnap hosszított nyitva tartással, meleg teával és jótékonysági karácsonyi vásárral várják a menhelyen a sétáltatókat.

Dániel Viktória

Azok akik elvitték egy sétára a kutyusokat, profiktól tanulhatták meg, hogy mit tegyenek, hogy a kutya hallgasson a nevére, és szépen sétáljon.

Fotó: Huszár Gábor

– Évek óta megrendezzük az eseményt. Ez alatt a két nap alatt általában száz ember fordul meg nálunk és minden védencünk ki tud menni sétálni – mondta el Urbán Zoltán önkéntes, aki azt is kiemelte fontos, hogy az évnek ebben a szakában is felhívják a figyelmet az állatokkal való törődésre. – Vasárnap este karácsonyi vacsorát is kapnak a lakóink prémium tápokkal és jutalomfalatokkal. 

A Man-cs-őr Életmentor Segítő Alapítvány pedig a Mentés másként mentorprogram keretében gyakorlati oktatást is tartott a sétáltatóknak, a menhely dolgozóinak valamint örökbefogadó gazdiknak. 

– A menhellyel együttműködve segítjük a kutyák szocializációját, valamint megtanítjuk a sétáltatóknak milyen pozitív jutalmazási technikákkal érhetik el, hogy a kutya hallgasson a nevére vagy szépen sétáljon pórázon – mondta el  Horváth Katalin az alapítvány vezetője. 

A Győri Állatmenhelyen holnap is meleg teával és zsíros kenyérrel várják a sétáltatókat 9-től 14 óráig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában