Kertész leszek

2022.12.10. 12:01

Hasznos tudnivalók a kiskertekről Sopronban

A Győr-Moson-Sopron megyei „Kiskert program” keretében előadásokat tartanak december 15-én, csütörtökön 14 órától a Kozmutza-iskola épületében (Petőfi tér 3.). A program házigazdája Nagykutasi Viktor kertész-szakíró, köszöntőt mond Farkas Ciprián polgármester.

kisalfold.hu

Az első előadást A lemosó permetezés fontossága címmel Lévay László növényvédelmi szakmérnök tartja. Őt követi Szabó József kertészmérnök Zöldvárosok, virágoskertek című értekezése. Dr. Roszik Péter ügyvezető, címzetes egyetemi docens a kiskertek ökológiai szemléletű gyomszabályozásáról beszél. Legvégül dr. Varga Mária növényorvos a nyugati dióburok-fúrólégy elleni védekezés lehetőségeit ismerteti. Az előadások 45 percesek. A rendezvény alatt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat öt kézműves és őstermelő partnere mutatkozik be szörpökkel, lekvárokkal, csili­paprikával, sajtokkal, kolbászokkal. A program ingyenes, minden kiskerttulajdonost és növénykedvelőt várnak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában