A hulladékcsökkentés jegyében

2022.12.05. 17:52

Hasznos tárgyak, divatos darabok készültek hulladékból a csornai Hunyadi-iskolában

A csornai Hunyadi-iskola idén is csatlakozott az Európai Unió Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű rendezvényéhez. A diákok sokszínű feladatba kapcsolódhattak be.

Kustor Réka

Látványos volt például az újrahasznosított anyagok felhasználásával készült öltözékek divatbemutatója. Használt elemeket gyűjtöttek, figyelemfelhívó tablót, plakátot készítettek a körforgásos és fenntartható textíliák használhatóságáról. 

A „Régi tárgyakból újat!” akcióban kidobásra váró tárgyakból, megunt textíliából, műanyagokból készítettek hasznos tárgyakat az osztályok. Volt ötletbörze, lehetett hulladéktekézni, a szünetben kisfilmeket, videófilmeket vetítettek a textilhulladék csökkentésének fontosságáról. Az iskolai büfében sem volt nejlon-csomagolás.  A felhívásra sokan zöldbe öltöztek, ami az akció támogatását jelenti.  

A divatbemutató legötletesebb darabjait jutalmazták: az 1. helyezett a 11. B osztály, a 2. helyezett a 10. C osztály, a 3. helyezett a 9. A osztály lett. A legaktívabb osztály díját a 11. C nyerte meg, míg a 13. B/C osztály a nap szervezőmunkájáért különdíjban részesült. 

Koktélruhák újságpapírból – a képen két leleményes modell a divatbemutatóról. Fotó: Soproni SZC Hunyadi János Technikum

A jó hangulatú napról egy videó is készült, amely az iskola oldalán tekinthető meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában