Programajánló

2022.11.03. 16:23

Babakiállítás új helyen Győrben

Immár 25. alkalommal rendezik meg az Országos Baba- és Mackókiállítást, melynek rendhagyó módon a Széchenyi István Egyetem könyvtára ad helyet.

kisalfold.hu

Marton László, Keglovich Ferencné, Némethné Farkas Kata és Székely Zoltán a kiállítás sajtótájékoztatóján. Fotó: Rákóczy Ádám

A kiállítás egy része a Magyar Bababarátok Egyesülete által meghirdetett országos verseny- re beküldött munkákból áll, amire hazánk minden részéből érkeznek magas színvonalon elkészített alkotások iparművészektől, amatőr alkotóktól.

Keglovich Ferencné egyesületi elnök megjegyezte, hogy 10 kategóriája van a megmérettetésnek, közülük kiemelt néhányat. Ilyenek az élethű reborn babák, megőrizve motívumkincseinket lesznek népviseletes babák, de láthatóak lesznek művészbabák és a gyerekek által is kedvelt játékkategória indulói, ahogy Wiedra Berzsenyi Mónika textil- baba-készítő gyűjteményének válogatását is megcsodálhatják az érdeklődők.

 

Amint Némethné Farkas Kata, a felnőttképzési központ vezetője (FDSZ SZE Intézményi Szervezete) fogalmazott: – Jó példája ez a városi és az országos összefogásnak, és jól illeszkedik az egyetem családbarát gondolatiságához. Marton László, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója is a széles körű összefogásra helyezte a hangsúlyt, ahogy remélhetőleg széles körben, minden korosztályt megszólító lesz a kiállítás is. Székely Zoltán, a Rómer Flóris Múzeum igazgatója a bemutatóval egyfajta kultúrtörténeti kalandozásra invitálja az érdeklődő közönséget.

A kiállítás megnyitója november 11-én 15.30-kor lesz, és egészen december 10-ig látható. A megnyitó után tartják az Országos Baba- és Mackókészítési Verseny eredményhirdetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában