Jön a hét legjobb része

2022.10.21. 07:47

Mutatjuk a hétvége legszínesebb megyei programjait - remek őszi rendezvények várnak ránk a Bakonyalján!

Összeállításunkban jövő hét eleji eseményeket is találnak.

kisalfold.hu

Bakonyszentlászlón tartanak tökfesztivált a hétvégén. Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: © Unger Tamás

Győr

Újvárosi Esték – Kortárs irodalom a Menházban

10. 21., péntek, 19.00

Menház – színházterem (Kossuth Lajos u. 24.) 

Az Újvárosi Esték – Kortárs irodalom a Menházban programsorozatban zenés, szövegelős előadás a Vates égisze alatt. Dal, vers, slam és spoken word keveréke 60 percben.

Fellépők: Kemény Zsófi (költő, előadó), Agócs Márton (zenész, az Aurevoir. zenekar frontembere), Bárány Bence (a Vates alapítója, előadó), Mészáros Péter (előadó).

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni 2022. október 12-től a [email protected] e-mail-címen lehetséges.

Csányi Sándor-est

10. 22., szombat, 19.00

Vaskakas Bábszínház

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka; nyolc különböző karakter nyolcvan percben.

Jegyár: 5900 Ft, 6900 Ft. Jegyvásárlás a helyszínen.

Tessék: Alföldi Róberttel

10. 25., kedd, 19.00

Richter János Hangverseny- és Konferenciaterem

Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színész-rendező második alkalommal látogat el a Tessék színpadára. Ismét egy inspiratív beszélgetésre számíthattok!

Jegyárak: 3600 Ft, 3900 Ft. Jegyvásárlás a helyszínen.

Vendégségben a múlt század szemtanújánál

10. 22., szombat, 14.30

Baross út, csónakos szobor

Először egy rövid séta során az elmúlt évszázad fordulóját, a város régi képét és a polgári élet történeteit elevenítjük fel. Ezt követően vendégségbe megyünk. A város első szállodájának, az 1904-ben megnyílt Royal Meixner Hotelnek a történetével ismerkedünk építésétől kezdődően. Eseményekben gazdag történelmi korszakon ívelnek át azok a történetek, amelyeken keresztül elvezet az út napjainkig. Miközben neve és tulajdonosai is többször változtak az elmúlt évszázadban, központi fekvésének köszönhetően a város életének igazi szemtanújává vált. Az épület átalakulásai összefonódnak a kereskedővárosból ipari várossá vált, majd a romvárosból talpra álló Győr történetével.

Részvételi díj: 4000 Ft/fő. Bejelentkezés: [email protected], vagy telefonon: +36-30/294-9174.

Világ Gyalogló (Hó)nap

10. 21., péntek, 15.00

Aqua Sportközpont

Gyalogtúra az egészségfejlesztési irodával. Gyülekező 14.45-től, indulás 15 órakor. Útvonal: Aqua Sportközpont–Pinnyédi híd–Játszótér–Lovasklub–Pinnyéd–Aqua Sportközpont. Táv: kb. 6,5 km. A távot teljesítők emléklapot kapnak.

Makramékészítés

10. 21., péntek, 16.00

József Attila Művelődési Ház (Móra Ferenc tér 1.)

A Mokka Felnőtt Kézműves Műhely tagjainak segítségével megismerkedhetnek a makramétechnikával az érdeklődők. A belépés díjtalan! Az alapanyagokat a szervezők biztosítják.

Bakonyszentlászló

Tökfesztivál

10. 22., szombat, 14.00

Kultúrház

14.00 Faragni való tökök kiosztása, tökfaragás. Minden helyben faragó egy tököt faraghat, otthon faragott tökkel is lehet nevezni a versenyre, ennek külön kategóriája lesz. A szervezők kérik, hogy mindenki hozza magával a tökfaragó eszközeit.

16.00 Zsűrizés.

16.45 Eredményhirdetés, a fődíj egy torta.

17.00 Barangoló együttes zenés műsora.

A rendezvény ideje alatt langalló, helyben sütött gofri készül.

Sokorópátka

VI. Kísértetjárta Túra a Vörös Barátok Nyomában

10. 22., szombat, 17.00

Sokorópátka, Csókás (Sportpálya)

Sok-sok évvel ezelőtt azt rebesgették a sokorópátkai öregek, hogy a falu határában, hatalmas várukban élő vörös barátok, templomos lovagok hatalmas vagyont, rengeteg kincset gyűjtöttek össze alagutakban, mely Pannonhalmáig, de talán még messzebb is elér. Azt is suttogták, hogy nemcsak arany van ott mázsaszámra, hanem elrabolt lányok, asszonyok, akik a környék földjein dolgoztak vagy épp ebédet vittek a dolgozóknak.

Minden évben elindulunk, hátha megtaláljuk az elveszett lelkeket! Utunkon dr. Vehrer Adél indít el minket, aki mesél nekünk a vörös barátok életéről.

A sűrű és titokzatos erdőben vár mindenkit zsíros kenyérrel, forró teával a Sokorópátkai Nőegylet! Poharat, lámpát hozni kötelező, gumicsizma az időjárás függvényében ajánlott.

Az úton kis szellemeket gyűjthetnek a bátrak, amiért cserébe cukorka jár!

Mosonmagyaróvár

Régészszemmel Mosonmagyaróváron és környékén

10. 25., kedd, 17.00

Flesch-központ

Előadás a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület szervezésében. Mit csinál egy régész? Van-e még mit feltárni Mosonmagyaróváron és környékén? Mit kell tenni, ha régészeti lelőhelyen építkezünk vagy régészeti leletet találunk? Valóban „megáll az élet”, ha régészeti anyag kerül elő? A vetített képes előadás keretében a résztvevők választ kaphatnak a fenti kérdésekre, és megismerhetik a régészeti munka részleteit, annak törvényi hátterét. Az előadás során bemutatásra kerülnek az elmúlt években Mosonmagyaróváron, valamint a járás területén történt feltárások és azok legújabb eredményei. Előadó: Czuppon Tamás múzeumigazgató. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Az origami világnapja

10. 24., hétfő, 17.00

Fehér Ló Közösségi Ház

Az origami világnapján az alábbi programokkal várják az érdeklődőket: délelőtt 10 órakor a Bóbita óvodásai próbálhatják ki a papírhajtogatást, délután 17 órától a nagyobbakat várják. A foglalkozásokat Möhöly Magdolna óvónő vezeti.

Jótékonysági műsor

10. 25., kedd, 18.00

Fehér Ló Közösségi Ház

Jótékonysági műsor a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség szervezésében. A belépés ingyenes, de adományokat köszönettel elfogadunk a családok átmeneti otthonában lakó gyermekek karácsonyi ajándékozására.

Sopron

Az igazat mondd, ne csak a valódit

10. 22., szombat, 17.00

Festőterem (Petőfi tér 8.)

Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész irodalmi estje. Belépődíj: 1500 Ft.

Eperjes Károly

Liszt-koncert

10. 22., szombat, 18.00

Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, Petőfi Terem

A Pro Kultúra Sopron és a Liszt Ferenc Társaság Soproni Tagozata közösen ünnepli koncerttel Liszt Ferenc 211. születésnapját. Az est szólistája Borbély László zongoraművész.

Műsor: Obermann völgye, Dante-szonáta, h-moll szonáta.

Jegyár: 3000 Ft, a belépés az LFT tagjainak díjtalan. Jegyek az előadás előtt a helyszínen vásárolhatók.

További programok

Gyalogtúra az Andaui-hídhoz - bővebb részletek itt!

Kockanapok - Lego építmények kiállítása Sopronban - bővebb részletek itt!

Piac Csáfordjánosfán - bővebb részletek itt!

Koncert Kapuváron - bővebb részletek itt!

Delta buli Farádon - bővebb részletek itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában