Ingatlanbazár

2022.10.29. 08:31

Eladó az egykori Habsburg-Lotharingiai Főherceg hegyeshalmi Kastélya!

Természetesen vadászkastélyról van szó, ahogy az egy Habsburg-Lotharingiai főhercegnek anno dukált. A történelmi kincs múltja mellett a jelen is izgalmas képet fet. Lessen be velünk a 184,9 milliós, eladó ingatlanba!

Ingatlanbazár

“Kiváló befektetési lehetőség Bezenye és Hegyeshalom között! Befektetők, vállalkozók figyelmébe ajánlom ezt a festői környezetben levő Vadász Kastélyt az erdőben, mely Hegyeshalom-Márialigeten található közel az osztrák-szlovák határhoz. 

Az eredeti állapotokhoz képest némiképp eltérő állapotban várja új tulajdonosát. 3684 m2-es telken található egyedülálló zöld környezetben, közvetlen szomszédoktól mentes övezetben. A képeken látható épület a háború előtti években a Habsburg-Lotharingiai Ferenc Károly főherceg kastélya volt. Ebből az épületből irányították a Főhercegi birtokot. A háború után, vagyis 1948-tól kettős funkciót töltött be az épület. 

Az alsó szinten voltak az Állami Gazdaság irodái, az emeleten pedig a Márialigeti Általános Iskola tantermei helyezkedtek el. [...] Jelenleg az épület magánkézben van, melyet részben felújítottak. Az 1800-as években épült 2 szintes 384 m2 hasznos lakótérrel, pincével és padlással is rendelkező ház elosztása 7 szoba, amerikai konyhás nappali, terasz, 3 fürdőszoba, galériás emelet, tornác. Fekvésének köszönhetően a nappali- konyha, szobák szinte mindig kellemesen naposak, világosak, tágas terek jellemzik. 44 m2-es terasz, 48 m2-es boltíves, fűthető pince, nagy padlástér, az emeleten galéria kovácsoltvas ráccsal, szinteket és padlásteret összekötő csigalépcső mind megtalálhatók. [...] Az ingatlan területén festői környezetben számtalan zöld növényzet, ősfák, örökzöld található. A telek körbekerített, 2 autóbejáró és 1 személybejáró is biztosított. [...]

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában