Indul az ötletek versenye

2022.09.13. 13:33

Sopronban indították útjára a 2. IdeaFest ötletversenyt

A főnyeremény idén is egy amerikai egyesült államokbeli tanulmányút lesz, a tavalyi nyertesek New Yorkban és Bostonban, egyetemeknél és kutatóintézeteknél vendégeskedtek.

kisalfold.hu

A kezdeményezés formálja a középiskolás korosztály vállalkozói, üzleti szemléletét, fejleszti a későbbi elhelyezkedéshez szükséges egyéni készségeket, egyúttal eredeti technológiai megoldások kidolgozására ösztönöz. A többfordulós verseny döntősei értékes nyereményekkel, hazai és nemzetközi tapasztalattal gazdagodnak. 

A tavaly ősszel hagyományteremtő céllal elindított, első IdeaFestre több mint 400 diák jelentkezett, közülük került ki a három soproni nyertes, Kiss Dániel, Ábrahám Gergő és Winkler Dominik. 

Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese és Solymár Károly Balázs technológiáért felelős helyettes államtitkár Sopronban, sajtótájékoztató keretében indította útjára a második IdeaFest ötletversenyt. Jelentkezési határidő: november 9.

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnáziumban tanuló nyertes csapat egy tagja is jelen volt a tájékoztatón, valamint felkészítő tanáruk, Folczné Polgár Annamária, mentoruk Dunaveczki Attila, valamint Tölli Balázs igazgató. Az eseményen felszólalt Farkas Ciprián polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában