Helyi életstílus

2022.07.25. 10:04

Élete fogását fáraszthatta a fertődi fiatal

A tizenhat éves Selyem Patrik négyéves kora óta horgászik. A fertődi fiatalembernek azonnal a szenvedélye lett a pecázás. Amikor csak teheti, a vízparton ül. A bojlis horgászatot választotta, melynek segítségével nemrég élete fogását terelhette a szákba a Móri Ezerjó horgásztónál. A tőponty súlya meghaladta a 28 kilogrammot.

Ollári Gergely

A nagy fogás: 28 kilós tőponty. Fotó: Selyem Attila

Patrik édesapja, Selyem Attila küldte el szerkesztőségünknek a nagy fogást megörökítő fotót. Patrikot négyéves korában vitték ki először a vízpartra horgászni. Nagyon megtetszett neki, mára pedig az élete része lett, és töretlen a lelkesedése. Patrik sokszor mondja: ha nem kellene iskolába járnia, akkor már kiköltözött volna egy vízpartra. Pecázásai során rengeteg barátot szerzett, szinte az ország minden szegletében horgászott már. Többször járt a móri horgásztónál, örömmel horgászik a Balatonon, de Szlovákiában is pecázott már a fiatal horgász. 

Patrik a bojlis horgászatot kedveli, ezért elsősorban pontyra és amurra hajt. Egyesületi tag a Csorna és Vidéke Horgász Egyesületnél, itt ta- nulta meg az alapokat. Emellett YouTube-videókat tanulmányozott, a horogkötést is az interneten, saját maga tanulta meg. Ragadozó halra is horgászott, nemrég a rábatamási horgásztavon egy süllőt sikerült a szákba terelnie. Ami a móri horgásztónál történt, arra pedig soha nem gondolt volna. 

Bojlival fogta élete halát

– Egy óriási kapásom volt. El is indult a hal jobbra, nehezen lehetett kordában tartani. Aztán kicsit megnyugodott, de körülbelül 45 percet kellett fárasztanom. A súlya meghaladta a 28 kilogrammot. Ez volt életem fogása. Ekkora halat sosem fogtam még, nagyon büszke vagyok erre különleges és szép tőpontyra – fogalmazott lapunknak Selyem Patrik. 
Hozzátette: a bojlis horgászat nem egyszerű, rengeteget kell tanulni. – Folyamatosan figyelem a vizet, keresem a lehetőségeket. Nem mindegy, milyen mélyre tesszük le a szereléket, és az sem, hogy éppen milyen bojlit használunk. Az én kedvenceim a tintahalas, gyümölcsös, csilis bojlik. 

Édesapja is nagyon büszke a fiatal horgászra. Büszkén meséli, hogy fia korábban fogott már egy húsz kilogramm feletti pontyot is. – Két fiam van. Az egyik thai bokszol, a másik horgászni akar. Minden támogatást megadok számukra. A horgászat sem egy olcsó sport, természetesen mindenben segítem őt. Az álma az, hogy profi horgász legyen, ahol csak tudok, segítek neki, hogy azzá váljon – mondta el lapunknak Selyem Attila. 

Patrik beszélgetésünk idején is épp egy horgásztáborban van. Folyamatosan tanul és fejlődik. – Horgászunk egész nap. Ez a legjobb az egészben. Természetesen azért tanulunk is: a kötési módszereket és az elméleti részt. Sok energiát fektetek a horgászatba, nagyon szeretném, hogy egyszer profi legyek. Sokat kell küzdeni érte, de megteszek mindent, hogy elérjem a céljaimat – tette hozzá a fiatalember. 

Szép halak, jó sztorik

Hazánkban a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység. Jelentős mértékben növekszik a horgászok létszáma, mára közel 800 ezer regisztrált pecás van. Havonta megjelenő horgászoldalunkon Önöknek, kedves olvasóinknak is lehetőséget biztosítunk, hogy megmutassák legszebb fogásaikat, és megosszák horgásztársaikkal a legjobb, legkülönlegesebb élményüket. Minden horgászoldalunkon bemutatunk egy-egy kapitális fogást, és válogatunk olvasóink legérdekesebb, legmeghökkentőbb pecás élményei- ből is. Meséljék el Önök is, miért fontos számukra a horgászat, mutassák meg legszebb fogásaikat, meséljék el élményeiket, és legyenek büszkék arra, hogy: horgászok! A fényképeiket, történeteiket a gergely.ollari@ mediaworks.hu e-mail-címre várjuk. A levél tárgyában tüntessék fel, hogy „horgászoldal”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában