Különleges receptúrák

2022.06.15. 07:00

A soproni Harrer a legjobb vidéki cukrászda - fotók

A Harrer csokoládéknak és bonbonoknak lelkük van, köszönhetően Karl Harrernek, aki nagy szenvedéllyel, több évtizedes szakmai tudással és elkötelezettséggel készíti a különleges édességeket. A soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda igazi családi vállalkozás, amely idén a csúcsra ért: az Audi-Dining Guide listáján elnyerte A legjobb vidéki cukrászda címet.

Bódvai Ildikó

Harrer-Abosi Beatrix büszke arra, hogy kiváló alapanyagokból minőségi csokoládét készítenek - Fotó: Máthé Daniella

Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén is összeállította az ország legjobb cukrászdáinak toplistáját, amit májusban tettek közzé. Az év cukrászdája az óbudai Málna The Pastry Shop lett, a legjobb vidéki cukrászda pedig a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda. 

Az étteremkalauz így jellemzi a soproni vállalkozást: Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működteti családi vállalkozásként üzleteit. Az első magyarországi cukrászdát Sopronban nyitották. Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban. Az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig nagy népszerűség mellett 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. A magas minőségű Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda hűen képviseli az ígéretét, amely a tudáson, a tapasztalaton és a magas színvonalon alapszik. 

– Az Audi-Dining Guide eredetileg egy étteremkalauz, amely 2018-ban jelent meg először úgy, hogy a legjobb cukrászdákat is tartalmazta – mondta Harrer-Abosi Beatrix, a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda cégvezetője annak apropóján, hogy elnyerték A legjobb vidéki cukrászda címet, és természetesen ott vannak az országos top 10-ben is. – A toplistáról tudni kell, hogy a legjobb cukrászda szerepel az első helyen, a további része viszont nem rangsor, az üzletek betűrendben követik egymást. A kezdetektől ott voltunk a legjobbak között, de azt nem tudtuk, hogy pontosan hányadik helyen. A listát eddig a váci Mihályi Patisserie vezette, ők idén elnyerték a Best of the Best díjat, így nagyon örülünk, hogy mi állunk a vidéki top 7-es lista élén – tette hozzá. 

– Sok jó cukrászda van Magyarországon, úgy gondolom, mi abban vagyunk kiemelkedőek, hogy nemcsak süteményeket kínálunk a vendégeinknek, hanem csokoládét is készítünk, méghozzá a legjobb minőségű kakaóbabból. Odafigyelünk az alapanyagok kiválasztására, származási helyére és feldolgozására. A gyártás során felhasznált összetevők csak nemes ültetvényekről származhatnak – beszélt üzleti filozófiájukról Harrer-Abosi Beatrix. Ezeket a csokoládékat, amelyek számos nemzetközi versenyről hozták el a legmagasabb díjakat, a családfő, Karl Harrer készíti nagy szakmai tudással, szenvedéllyel, elkötelezettséggel és több évtizedes tapasztalattal. 

– Minden pozitív visszajelzés, szakmai díj, így az étteremkalauzé is, fontos, mert jelzi, hogy jó úton haladunk. Mégis arra vagyunk a legbüszkébbek, amikor egy vendégünktől kapunk elismerést – mondta végezetül Beatrix, akitől azt is megtudtuk, ismét izgatott a csapat, mert a jövő héten lesz az eredményhirdetése annak a nagy nemzetközi versenynek, amire ők is küldtek be kakaóbabból készített csokitáblákat. 

Top 7 vidéki cukrászda 2022-ben - Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron); Bergmann Cukrászdák (Balatonfüred); Desszertem (Miskolc); Le Téne Desszertműhely & Kávéház (Badacsony); Mónisüti (Gyenesdiás); Nour – Art of Desserts (Budaörs); Sakura Cukrászda (Nagymaros). A kiadvány idén egy új minősítést is bevezetett. Azokat a helyeket, amelyek minimum három alkalommal az év legjobb teljesítményét érték el a Dining Guide Hungarian Pastry Shop Best of the Best díjjal jutalmazza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában