Megfigyelőket keresnek

2022.06.15. 07:51

A gólyák különös szerelmi élete - A madárbulvárban címlapra kerülnének a bezi gilicék

Bezin megcsalás, válás, új kapcsolat alakulását figyelhette meg a helyi gólyafigyelő az elmúlt hetekben.

Gyurina Zsolt

Fotó: Kiss Annamarie / MW archív

Gólyafigyelőket keres a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a megyébe. Burányi Zoltánné Bezin évek óta gólyafigyelőjük, ő osztotta meg velünk a következő történetet. 

– Bezin két fészek van, a régibe egy lány madár, az újba egy pár érkezett április elején. Ám néhány hét elteltével a pár fiú tagja elkezdett átvándorolni a szomszédba. Némi veszekedés után új családot is alapított, régi párja pedig a már letojt tojásokat kilökdöste a fészekből. Az új párnál viszont két fióka lett. Később a magára maradt gólya is párra lelt – újságolta el nekünk. 

Ide tartozik, hogy a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is szervez fehér­gólya-gyűrűzési programot az E.ON zrt. közreműködésével. A következő héten a Szigetköz és a Tóköz vidékén lesznek gyűrűzések. 

Az első látványgyűrűzés június 18-án 9 órától lesz Rábaszent­andráson a Kossuth utca 25. alatt, majd 9.20-tól Szanyban folytatódik a program 12.40-ig. Bővebb információ Győrig Elődtől kérhető a 06-20/745-6476-os telefonszámon. 

Az I. Szanyi Gólyafesztivált a Dózsa utca 1. szám alatti kastély udvarán tartják délután két órától estig különféle előadásokkal, színes programokkal, koncertekkel, melyben min­denki találhat kedvére valót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában