Játék közben tanít

2022.05.11. 18:21

Sopronkövesden olyan meseösvény nyílt, ami nem csak szórakoztat

Már látogatható a sopronkövesdi Agghegy új attrakciója, a Meseösvény, ami húsz állomáson át szórakoztatja, mozgatja és még helytörténetre is tanítja a gyerekeket és felnőtteket. Aki kiszaladgálta magát az erdőben, hintapark a jutalma.

kisalfold.hu

Fülöp Zoltán polgármester örül, hogy újabb attrakcióval gazdagodott Sopronkövesd.

A soproni Boszorkány Meseösvény ötletgazdája, Ábrahám Zsuzsanna, és a jó ötletekre mindig nyitott sopronkövesdi önkormányzat közös munkájának eredményeként, a látványosságokban egyre gazdagabb Agghegy igazi családi programlehetőséggel gazdagodott.

A közel másfél kilométeres ösvény húsz állomásán történetek, mesék bontakoznak ki, miközben azok témájához kapcsolódó feladatokat oldhatnak meg a gyerekek. Mindez egy karban tartott sétányon, a gyönyörű természetben.

Amíg az állomások feladatait megoldják a gyerekek, rengeteg információt is kapnak. Megtudhatják, hogy valaha lóvasút járt erre, melyik állat milyen nyomot hagy a homokban, milyen szarvasagancsok vannak, milyen eszközöket vagy mértékegyeségeket használtak a falusiak, mit látni a hegytetőn, vagy milyen volt a csősz hordója. Az Agghegy tetején pedig hintapark várja a vándorokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában