Tekerjünk együtt a zöldben!

2022.05.13. 08:19

Megmutatjuk a város természeti kincseit – Győri bringatúrára várjuk Olvasóinkat

Tizennégy győri természeti kincs, közös élmények, mozgás, majd a végén ebéd. Ezt kínáljuk május 21-én a Kisalföld olvasóinak azon a kerékpáros kiránduláson, amelyet a Reflex Környezetvédő Egyesülettel és a Bringa Mánia Győrrel hívunk életre.

Szeghalmi Balázs

A jövő szombati túra szervezői, Laposa Tibor, Lajtmann Csaba és lapunk munkatársa, Szeghalmi Balázs (j-b) csodás győri természeti értékekhez kalauzolja majd olvasóinkat. Felvételünk a Holt-Marcalhoz közeli, madármegfigyelő kilátóhoz vezető ösvényen készült. Fotó: Csapó Balázs

Start

Jövő szombaton 9.30-kor gyülekezünk a győri vásárcsarnoknál, majd háromnegyedkor bringára pattanunk és nyakunkba vesszük a várost. „A győri természeti kincskereső összeállításával az volt a célunk, hogy megmutassuk, milyen változatosak a zöldkincsek a folyók városában” – mondta Lajtmann Csaba, a Reflex környezetvédője.

35 km lazán

„Közel negyven helyszínt tűztünk térképre. Ezek közül tizennégyet tekinthetnek meg a kerékpáros kirándulás során” – folytatta Lajtmann Csaba, a Reflex környezetvédője.Bő 35 km-t kerekezünk jövő szombaton, a rajt és a püspökerdei cél teljesítésére több mint három óránk lesz.

„Úgy állítottuk össze az útvonalat, hogy minden felnőtt számára könnyedén teljesíthető legyen a táv. Szó nincs versenyről, kellemes tempóban tekerünk az egyik helyszínről a másikra. A kikapcsolódásra helyezzük a hangsúlyt, nem hajt bennünket a tatár. A túrára 14 év feletti bringabarátokat várunk. Annak nincs akadálya, hogy gyerekülésen a kicsik szüleikkel tartsanak. Rendőri biztosításunk lesz. Kérünk minden résztvevőt, hogy sisakot, jól látható ruhát viseljen a kiránduláson!” – tudtuk meg Laposa Tibortól, a Bringa Mánia Győr túrák főszervezőjétől.

A túra útvonala.

Vadregényes helyeken is kalandozunk

A kiránduláson a Kisalföld több munkatársa is ott lesz. Terveink szerint mindegyik természeti értéknél röviden érdekességeket osztunk meg. Anélkül, hogy már most ellőnénk a puskaporunkat, ízelítőül pár helyszínt ajánlunk a figyelmükbe. Kirándulásunk legvadregényesebb szakasza az lesz, amikor a gyirmóti horgász- és madárparadicsomtól elköszönünk és a töltés felől közelítünk a Kovalterhez. Az érintetlen természet szépsége lenyűgöző itt. Hasonló élményekben lesz részünk Bácsa és Sárás közelében, a Szent Vid-dombnál és a Szitásdombi Füvészkertben.

Erdőünnep Győrben

Csapatunk 13 óra és fél kettő között érkezik a Püspökerdőbe, ahol a Reflex Környezetvédő Egyesület több helyi civil partnerével közösségi erdőünnepet tart. Az örömre van okunk, hisz immár hivatalos: helyi védettséget élvez a Püspökerdő. A rendezvényen tündérműhellyel, vezetett játékokkal, erdőfürdővel és -öleléssel, rajzversennyel, valamint húsos és vegán ebéddel készülnek a szervezők. Akik részt vesznek a kerékpáros túránkon, ők is vendégek egy tál finom ételre.

A jövő szombati túra szervezői, Laposa Tibor, Lajtmann Csaba és lapunk munkatársa, Szeghalmi Balázs (j-b) csodás győri természeti értékekhez kalauzolja majd olvasóinkat. Felvételünk a Holt-Marcalhoz közeli, madármegfigyelő kilátóhoz vezető ösvényen készült. Fotó: Csapó Balázs

Jelentkezés

Összesen negyven Olvasónkat várjuk a közös tekerésre – ennél több embert biztonsági okokból nem áll módunkban fogadni –, jelentkezni a „[email protected]” emailen tudnak. Kérjük, kérdéseiket, észrevételeiket is erre a címre küldjék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában