Keresztúttal lepték meg az atyát

2022.04.16. 13:36

Rendhagyó születésnapi ajándékot kapott az acsalagi plébános

Az acsalagi cserkészek a plébánosnak, Wolf Pál Péter atyának születésnapi ajándéknak szánták az ifjúsági keresztút megszervezését, mely végül a résztvevőknek is maradandó élmény lett.

Kustor Réka

Szabó Luca Johanna őrsvezető vezette fel rövid ismertetővel a kereszt­utat, mellette a plébános, Wolf Pál Péter atya.

Forrás: Kustor Réka / Kisalföld

Legtöbbször születésnapi tortát, mellé pedig kisebb-nagyobb ajándéktárgyat kapnak a születésnapot ünneplők. Nem úgy Wolf Pál Péter atya, akinek az acsalagi cserkészek rendszerint felbecsülhetetlen értékű meglepetéssel kedveskednek. Ezúttal ifjúsági keresztutat szerveztek számára. Minden állomásnál a saját életükből vett történeteket meséltek el a cserkészek. Az élmény, amit mindez mindnyájuknak adott, maradandó.
 

Az év rendszerint ötleteléssel kezdődik az Acsalagi Alakuló Cserkészcsapatnál, hogy mit adjanak a plébánosnak, Wolf Pál Péter atyának a születésnapjára. Olyan ajándékban gondolkodnak, amelyet pénzért nem lehet megvenni, mégis felbecsülhetetlen értékű. A 60. szülinapra például 60 kézzel írott imát kapott a gyerekektől. 
A keresztút is Péter atya születésnapi ajándéka volt. 

 

– Az alapötlet Ferenc pápától származik, aki tavaly nagyböjt idején a pápai keresztutat az olasz cserkészekkel járta le. Mi ezt átdolgoztuk, az elmélkedések a cserkésztársak egy-egy élethelyzetét mutatják be. A dallamot is mi írtuk, kicseréltük gitárral kísért énekre. Elkészítettük az egyes állomások installációit, mindenki kivette a részét belőle – kezdte Szabó Luca Johanna őrsvezető. 

 

Az elmélkedések során elgondolkodtató üzeneteket közvetítettek a cserkészek. 
Forrás: Kustor Réka / Kisalföld


 

Az állomásoknál elmesélték a személyes történeteiket a gyerekek, egy kislányéból idézünk: „Mikor másodikos lettem, jött az osztályunkba egy új kislány. Nagyon félénk volt, ezért napokig senkihez nem mert szólni, a társaim sem mentek oda hozzá ismerkedni. Egy nap kedvesen megszólítottam, hogy nincs-e kedve velem játszani. Ő boldogan jött velem, mert már azt gondolta, hogy senki se fog vele barátkozni. Azóta mindennap együtt játszunk, sportolunk, ő lett az egyik legjobb barátom, és már az osztálytársaim is elfogadták. Ezért fontos, hogy nyitott szívvel és kedvességgel közelítsünk egy idegenhez, mert még az is lehet, hogy egy életre szóló barátot lelünk fel benne.” 
 

Tanulságos történeteket hoztak tehát a gyerekek a saját életükből. Sokat készültek az alkalomra: – A legtöbb munkával a 14-es állomás elkészítése járt, menedékházat építettünk Jézusnak, ami a Megváltó sírhelyét jelképezte. Három napon át épült, de a 12. állomáson lévő kereszt kialakításában is sok munkánk volt – mondta Luca, akinek emlékezetes volt a nehezen gyúló gyertyák fénye, mely estére beragyogta a keresztutat. 

 


 

Az acsalagi cserkészek tervekből kifogyhatatlanok, és úgy tűnik, a csapat tagjai is aktívak, szívesen vesznek részt a programokon. 

– Nyár elején lesz a nyárnyitó portyánk, amit minden évben megrendezünk. Táborba is megyünk, legközelebb a veszprémi cserkésztestvérekkel, de lesznek a vezetőknek rendezett kiképzőtáborok is. Rengeteg a terv, nem állunk meg – mondta az őrsvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában