MosonShow

2022.04.24. 13:04

Rekordszámú makett az arénában - Thaiföldtől Brazíliáig 32 ország versenyzői érkeztek Mosonmagyaróvárra - galéria

Soha ennyi makettet nem láthatott a közönség Mosonmagyaróváron, mint ezen a hét végén az UFM Arénában. 32 ország több mint 700 versenyzője 2478 pályaművel nevezett a Mosonshowra.

kisalfold.hu

Fotók: Kerekes István

2019-ben szervezték meg utoljára a mosonmagyaróvári sportcsarnokban a Mosonshow makettkiállítást és versenyt. A koronavírusjárvány után újból szép számmal gyűltek össze a miniatűr repülők, harci- és polgári járművek, hajók szerelmesei a Lajta-parti városban, ahová az egész világról érkeztek versenyzők.

– A Covid-járványnak pozitív hatásai is voltak: az elmúlt időszakban több idő jutott az alkotásra, ugyanakkor mostanra sokan ki is éheztek arra, hogy megmutassák, miket készítettek. Azt tapasztaltuk, hogy sok versenyző nem csak egy munkával érkezett a megmérettetésre, hanem akár több kategóriában is szerencsét próbáltak – tudtuk meg Egresi Andrástól, a Mosonmagyaróvári Makettező Klub elnökétől.

Mint elmondta, a klub idén is sok segítséget kapott a szervezésben: részben a Flesch Nonprofit Kft.-től, részben az összetartó magyarországi makettező közösségtől, hiszen Pécstől Budapesten keresztül Debrecenig érkeztek segítők. Hatalmas munka, óriási szervezés áll Európa egyik legnagyobb makettversenye mögött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában