Győri bencések

2022.03.25. 09:24

Útravaló a húsvét jobb megéléséhez

Sárai-Szabó Kelemen OSB, győri bencés perjel atyának újabb kiadványa jelenik meg a győri Szent Mór Bencés Perjelség gondozásában. A lelki vágyódás örömével című kötet szerves folytatása az Adventi gondolatok kiskönyvnek.

kisalfold.hu

A szerző, Sárai-Szabó Kelemen OSB, bencés perjel.

Fotó: Csapó Balázs

Kelemen atya célját és szándékát kiválóan összefoglalja A lelki vágyódás örömével kötet bevezetője. „A kereszténység legnagyobb ünnepe a húsvét. Jól mutatja ezt, hogy negyven napig készülünk rá, majd ötven napig tart a húsvéti idő. A naptári év közel harmada ez az időszak.

 

Az idei nagyböjt március 2-án kezdődött és a márciusi Adoremus kiadvány elmélkedéseiben rám került a sor, így csak április 1-jével kezdődik ez a kiadvány és egészen április 30-ig tartalmaz minden napra kis elmélkedéseket.” A kötet megvásárolható a bencés boltban, a Széchenyi téren, illetve előrendelhető a [email protected] címen. A kereszténység legnagyobb ünnepe a húsvét. Jól mutatja ezt, hogy negyven napig készülünk rá, majd ötven napig tart a húsvéti idő.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában