A folyópartok megtisztítása a cél

2022.03.12. 18:41

Kesztyű fel, nadrág le - Szemétgyűjtés és bátorságpróba a győri Püspökerdőben - Fotók

Egy éve kezdte gyűjteni egy kis csapattal a szemetet egy kis csapattal Németh Balázs. Kezdeményezése időközben mozgalommá alakult.

kisalfold.hu

Forrás: Huszár Gábor / Kisalföld

Az első győri, püspökerdei szemétszedő akción csupán öt fő jelent meg, de így is meghatározónak bizonyult. Az akció mozgalommá alakult, ami mellé a város is melléállt. Szemeteszákokkal és az összegyűjtött szemét elszállításával segíti a Szedett Szemét közösségét, akik tavaly kilenc győri és két szigetközi vízi szemétszedés során több mint 260 köbméter szemetet, azaz 4600 zsák hulladékot, 5 tonna sittet és 6 konténer gumiabroncsot gyűjtöttek össze.

 

A Szedett Szemét akciói idén is folytatódnak, ezúttal a „Legyen Győr a tiszta folyók városa!” mottóval, márciustól májusig 6 alkalommal várják a környezetükért tenni vágyó önkénteseket. 

 

Szombaton volt az első akciójuk, amin 24 lelkes önkéntes és egy négylábú dolgozott azon, hogy megtisztítsa a Püspökerdőt és a holtágat. Miután a területet megtisztították, a bátrabbak az Aranypart II-n megmártóztak a holtág vízében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában