Győriektől nemcsak győrieknek

2022.01.07. 07:00

Gazdára talált az 1000. Győribababox

Egy évvel ezelőtt indította útjára férjével a Győribababoxot Hidvégi-Vas Éva, akivel már lapunk hasábjain is több alkalommal találkozhattak olvasóink. Hisz ő az aki már két alkalommal megszervezte a Győri Születés Hete Fesztivált a városban. Létrehoztak egy weboldalt, és ezzel egy időben elindult a regisztráció a Győribababoxra. Szerdán vehette át egy győri anyuka az 1000. szeretettel és ajándékokkal megöltött dobozt.

Sperling Krisztina

Hidvégi-Kis Éva (b) ötletgazda Schraf Georginának adta át a dobozt és a meglepedés csomagot.

Forrás: Nagy Gábor / Kisalföld

- Győr a lehetőségek színes tárháza, ha várandós, babás vagy épp kisgyermekes programot, foglalkozást keresünk. Azért, hogy ez a keresés könnyebb legyen, több mint egy éve elindítottuk a Győribaba weboldalt, ahol igyekszünk összefoglalni minden a család tervezéssel, váradóssággal, szüléssel, gyermekágyas időszakkal és kisgyermek gondozással foglalkozó győri és Győr környéki programot, fejlesztést és szolgáltatást. Hogy az online világ mellett valami kézzelfoghatóval is meg tudjuk ajándékozni a családokat, megálmodtuk a Győribababoxot - kezdte az ötletgazda, Hidvégi-Vas Éva, aki a Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesületnek is az elnöke.

 

Az altatás után készülnek

 

- Az 1000. bababox átadása nagy mérföldkő számunkra, hiszen ez nem „nagyüzemi” doboz készítés, hanem csak egy lelkes, kétgyermekes család önkéntes vállalása. A dobozok a délutáni és esti altatás után készülnek. Ekkor a konyha és folyosó dobozoló műhellyé válik. Ezért sem állandó a boxok átadása, hanem a regisztráció függvényében készül 250-350 darab turnusonként. Ezeket akkor szállítjuk ki az átvételi pontokra, amikor minden bababox gazdára talál - mesélte Éva. Hozzátette, eddig négy turnusban állítottak össze a regisztrálók számára dobozokat. A 4. turnusban már kétféle box készült: a korábbiaktól eltérően egy várandós is. Ez utóbbiba kifejezetten kismamáknak szóló kedvezményes fotózás, magán ultrahang vizsgálat és magán NST viszgálatot tartalmazó szóróanyag is került.

 

Győri termékekkel, szolgáltatásokkal megtöltve

 

A Győribababox Győr környéki vállalkozók, és nagyobb, országos cégek termékeit, termékmintáit és szolgátatásaik szórólapjait és kedvezményre jogosító kuponjait tartalmazza. Ezeket díjmentesen vehetik át a várandós kismamák és az anyukák, akik Győrben, vagy annak 40 kilométeres körzetében élnek.

 

- Természetesen nem mi találtuk fel a bababoxot, számos példa áll már előttünk. Kisfiam születése után magam is átvehettem egy várandós csomagot, cserébe meg kellett adnom az adataimat, és alig egy héttel később fel is keresett valaki, aki biztosítást kínált - mesélte nevetve Éva. A mi dobozaink azáltal különböznek lényegesen más várandós csomagtól, hogy a nagy cégek termékei mellett, győri és Győr környéki vállalkozások, szolgáltatók és fejlesztők anyaga található benne. Azok a kismamák pedig, akik regisztrálnak, biztosak lehetnek benne, hogy senki sem fogja őket kéretlen ajánlatokkal bombázni. Az adataikat senkinek sem adjuk tovább.

 

Meglepetéscsomag az 1000. doboz mellé

 

Az ezredik dobozt Schraf Georgina, győri kismama vehette át. Az interneten olvasott erről a lehetőségről. 

 

- Nagyon tetszett ez a kezdeményezés, és azok a termékek is amiket kipróbálhatok. Óriási öröm számomra a családi fotózás lehetősége, amin részt fogunk venni. Vész esetén pedig biztosan használni fogjuk a cumit is amit a sok hasznos termék mellett rejtett a csomag - mondta nevetve. Georgina második gyermekének érkezését április 19-re várja. Georginának a kisfia első pelenkáira sem lesz gondja, ugyanis Hidvégi-Kis Éva az ezredik doboz mellé egy meglepetéscsomaggal is megajándékozta a kismamát: egy győri vállalkozó pelenkatortáját adta át neki a jeles alkalomból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában