„Halló, halló, itt rádió!”

2021.12.02. 15:25

Rádiókiállítás a a Győri Ipartestület székházában

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

A Győri Ipartestület 2014 óta minden évben megrendezi időszakos rádiókiállítását. Az idei megnyitót a magyar rádiózás hőskorát idéző szignál, illetve a „Halló, halló, itt rádió” kezdetű korabeli sláger vezette fel.

Hancz István, a Győri Ipartestület titkára elmondta, hogy a testületnek és a lelkes helyi rádiógyűjtőknek egyaránt nagy vágya egy győri rádiómúzeum. Szakmai felvezetőt tartott dr. Horváth László Ferenc, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum nyugalmazott igazgatója, majd Radnóti Ákos alpolgármester megnyitotta a kiállítást. Ezt követően ünnepélyes keretek között átadták a testület elismeréseit.

Az Ipartestületek Országos Szövetségének emlékérmét vehette át Opra Vilmos, aki a régi rádiókészülékek lelkes gyűjtője. Emléklapokat vehetett át dr. Horváth László Ferenc, dr. Czirják Károly, Miletics László, Molnár Ferenc, Szakács István, Tóth Péter és Hancz István.

A magyar rádiózás 96. évfordulójára rendezett háromnapos kiállítás péntekig tekinthető meg a Győri Ipartestület székházában Győrben, az Arany János utca 31. szám alatt.

Az idei győri rádiókiállításon páratlan ritkaságok tekinthetők meg a Győri Ipartestület és a helyi gyűjtők jóvoltából.

Fotó: Nagy Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában