Licitre fel!

2021.12.10. 17:16

Győri tervező egyedi estélyi ruhájából táborozás

Preisinger Ildikó, a PreiSinger Alkotóműhely vezetőjének gyönyörű, a tenger színeit idéző estélyi ruhájára licitálhatnak mindazok, akik úgy érzik, szeretnék támogatni a sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő családok nyári táboroztatását.

Simon Roberta

Fotó: Orosz Sándor

– Készült egy estélyi ruha a Győr-Moson-Sopron Megyei Prima Gálára, kifejezetten azzal a céllal, hogy a néhány órás tündöklést követően jótékony célt szolgáljon – kezdte a tervező, Preisinger Ildikó. 

 

– Pálfalvi-Pottyondy Nórával a színházi múltunk köt össze, régóta ismerjük egymást. Női szabóként sok ruhát készítettem neki különböző estélyekre, ahol műsorvezetőként tündökölt. Amióta elindítottam a saját vállalkozásomat, a PreiSinger Alkotóműhelyt, nagy figyelmet fordítok a környezettudatosságra is. Nórával ez is közös bennünk, elkötelezetten környezetbarátok lettünk. Ezért döntöttünk úgy, hogy ne vesszen kárba a ruha, inkább jótékony célra felajánljuk. Egy online árverést szerveztünk a Facebook-oldalamon, amihez bárki bármikor csatlakozhat. Szimplán a ruháról feltett album alatt vagy privát üzenetben kell kommentben licitálni. 
 

Ildikó színváltós, a tenger színeit idéző estélyit álmodott meg, ami többféleképpen is hordható. 

 

– A legfőbb kérdés, ami mindenkiben felmerül, hogy ha Nórira készült ez a ruha, hogyan fog tökéletesen állni leendő viselőjén. Már a tervezésnél figyeltem arra, hogy átalakítható, méretre igazítható legyen. Jelenleg 38–40-es (M) méretnek felel meg, de XS-től egészen L méretig változtatható, és természetesen a PreiSinger Alkotóműhelyben elvégezzük a méretre igazítást – emelte ki a készítő. 
 

Az estélyi ruha kikiáltási ára 250 ezer forint, melyre december 16-a délig lehet licitálni. 

 

Preisinger Ildikó tervező és Pálfalvi-Pottyondy Nóra műsorvezető a Prima Gálán az árverésre bocsátott estélyiben. 
Forrás: Orosz Sándor

– Nórával mind a ketten édesanyák vagyunk, ezért nem volt kérdés, hogy elsősorban a gyerekeket szeretnénk támogatni. Így került a látókörünkbe a Kapcsok Alapítvány, akik sajátos nevelési igényű (SNI) gyerekek és fiatalok fejlődésének támogatásával és integrációjának segítésével foglalkoznak, hogy kiegyensúlyozott, munkaképes felnőtté válhassanak – mondta el Preisinger Ildikó. 
 

– Magyarországon közel 100 ezer sajátos nevelési igényű gyermek él. Léteznek iskolák, óvodák és bölcsődék, amelyek befogadják és integráltan nevelik, oktatják az SNI-s gyermekeket. De hiányzik a kapocs. Az SNI-s gyermekek és szüleik előtt nehezített a pálya, hogy utat találjanak az őket segítő lehetőségekhez. Egy cél lebegett a szemünk előtt, hogy találkozási hely, csatlakozási lehetőség, kapcsolódási pont legyünk – fejtette ki Nagy Eszter Mária, az alapítvány titkára. 
 

– Nyaranta színes, izgalmas érzékenyítő és jótékonysági programokkal készülünk a gyerekeknek és a szülőknek is. Az együtt alkotás öröme megtartóerővel bír, a családi táborokban törekszünk rá, hogy kollektív élmények segítségével barátságok, szövetségek köttessenek a résztvevők közt. A közös aktivitással töltött idő lelkileg is feltölti a gyerekeket és felnőtteket. Egy fazekastábor alatt a megszülető vázák, tálak fizikai valójukkal emlékeztetnek, hogy együtt alkotni jó – részletezte Eszter. 
Aki szeretne egy szépséges, rá szabott estélyiben tündökölni, valamint ennek megvásárlásával támogatná a sajátos nevelési igényű gyermekek és szüleik kapcsának erősítését, ne habozzon. 
 

 

Az SNI-s gyermekek és szüleik előtt nehezített a pálya, hogy utat találjanak az őket segítő lehetőségekhez.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában