15 magánszemély adománya

2021.09.12. 15:22

Névtelen adomány – Fába faragtatták örök hálájukat a csornaiak

Elgyötört ápolónőt ábrázoló szobrot kaptak Csornán a vírus elleni küzdelem névtelen hősei. Az alkotás jelképezi mindazokat, akik az első vonalban küzdöttek.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Cs. Kovács Attila

Szobrot kaptak a hétköznapok hősei Csornán. A tölgyfából készült alkotást a napokban leplezték le a Margit Kórház előtt. Tizenöt – névtelenségben maradó – magánszemély gondolta úgy, hogy a művel felhívja a figyelmet azokra, akik a legnagyobb bajban is helytálltak. Akik egészségüket, gyakran életüket is kockáztatva harcoltak a vírus ellen és működésben tartották a várost, illetve az országot.

Hétköznapi hősök leplezték le a Hétköznapi hősök szobrát.
Fotó: Cs. Kovács Attila / Kisalföld

A szobor egy elgyötört, magába roskadt, maszkos kór- házi ápolót ábrázol egy, a feje fölé védelmezően és figyelemfelhívóan nyúló kézzel. A Hétköznapi hősök szobrát helyi hétköznapi hősök leplezték le. Volt köztük egészségügyi dolgozó, orvos és ápoló, pedagógus, rendőr, tűzoltó, mentős, boltos, köztisztasági dolgozó, hivatalnok. „Vannak halottaink, akik előtt fejet hajtunk és megőrizzük emléküket.

De figyeljünk az élőkre is, akik sokszor erejükön felül teljesítettek, akiknek a legtöbbet köszönheti az ország” – közvetíti a gondolatot a Hétköznapi hősök szobra.

– Nem lehet leírni és nem lehet elmondani, ezért tölgyfába faragtattuk köszönetünket, hálánkat és tiszteletünket a Covid elleni harc hétköznapi hőseinek – hangzott el az avatón a szobor állítóinak hálás üzenete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában