Minden forintra szükség van

2021.09.07. 06:55

Leukémiával küzd a 13 éves nagyszentjánosi Lara – Gyógyulásáért családi napot szerveznek

Augusztus közepén írtunk arról, hogy egy nagyszentjánosi tinédzser, Lara leukémiával küzd. A 13 éves lány közel fél éve harcol a betegséggel, miközben a kemoterápia is embert próbáló kihívások elé állítja.

Szeghalmi Balázs

A nagyszentjánosi tini gyógyulásáért szeptember 12-én színes, sok zenével tarkított, karitatív napot rendeznek a nagyszentjánosi sportpályán.

„Szerencsére Lara vérképe javul. Pár napja kicsit megijedtünk, de a friss laboreredmények megnyugtatóak” – hallottuk a jó hírt a hetedikes diáklány édesanyjától, Szalai Erikától.

„A mának kell élni”

A vasárnapi jótékonysági délután szervezését Horváthné Bihari Rita vállalta – a gönyűi édesanya 2014-ben daganatos betegségben vesztette el hároméves kisfiát. Dominik bakancslistájáról annak idején részletesen beszámoltunk; életének utolsó hónapjait fájdalmas kezelések helyett szüleivel töltötte, olyan élményeket gyűjtve, amelyekre vágyott.

„A kisfiam elvesztésével megtanultam, hogy igenis a mának kell élni. Amikor a rák megtámad egy pici szervezetet, a szülőknek a végsőkig ki kell tartaniuk. Hinniük kell a csodában és történjék bármi, pozitívan kell ott állniuk a gyermekük mellett. Ezen a szörnyű úton Lara anyukája eddig jelesre vizsgázott, a kislány is mindent elkövet, hogy leküzdje a betegséget” – mondta Horváthné Bihari Rita.

A gönyűi édesanya azzal is tisztában van, hogy milyen anyagi áldozattal jár a rák legyőzése. Nem kertelt, amikor hozzátette: „Ha annak idején nem állt volna a fél ország Dominik mellé, az utcára kerülünk.”

Minden forintra szükség van

A Szalai családnak ezekben a hetekben szintén szüksége van minden forintra. Larát április eleje óta a fővárosban kezelik – a kemoterápia várhatóan ősz végén zárul –, édesanyja azóta nem tud dolgozni, csak táppénzt kap, szeptembertől méltányosságit.

Szívesen fogadnak további támogatókat

A jótékonysági vasárnap főszervezői, Horváthné Bihari Rita és Varga Szabina olyan színes programkavalkádot igyekeztek összeállítani, amely remélhetőleg több száz embert megmozgat.

„A teljesség igénye nélkül az Alma együttes, Csordás Tibi a Fiestából és Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique is fellép a nagyszentjánosi sportpályán. Délelőtt 11 órától este 8 óráig folyamatos lesz az élő zene, a műsort DJ Dominique Fergeteg Partyja zárja. Az összes művész az első szóra Lara mellé állt, aki, bízunk benne, szintén ki tud látogatni a helyszínre” – hallottuk Horváthné Bihari Ritától.

Az összefogást támogatja a helyi önkormányzat, a győri, győrújbaráti, gönyűi és bőnyi vállalkozások pedig számos tombolatárgyat ajánlottak fel.

Akik szeretnék újabb adományokkal erősíteni a sorsolást, a következő telefonszámon jelentkezhetnek: 30/944-1298. A jótékonysági nap becsületkasszás; mindenki annyival járul hozzá Lara gyógyulásához, amennyivel tud, szeretne. Akinek pedig ideje nem engedi, hogy ott legyen a koncerteken, a következő számlaszámon támogathatja a nagyszentjánosi családot: MKB Bank, 10300002-10502354-49010015.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában