Huszonnégy borászat mutatkozik be a II. VinÓváron

2021.09.22. 13:57

Kiválasztják az egyetem és Mosonmagyaróvár borait

A tavalyi siker után másodszorra szervezik meg Mosonmagyaróvár nagyszabású boreseményét, a VinÓvárt. A látogatók szombaton egy belépőjeggyel három helyszínen 24 borászat több mint száz termékét kóstolhatják meg, helyi gasztronómiai ínyencségeket falatozhatnak és élő zene is szórakoztatja őket.

Mészely Réka

Szeptember 25-én, szombaton este a mosonmagyaróvári egyetemi kar B és Phare-épületeinek aulájába, valamint a várba várják a borok kedvelőit, ahol 24 hazai és határon túli magyar termelő jobbnál jobb termékeit kóstolhatják meg. A programokról a szervezőket kérdeztük.

– A nagyszabású sétálókóstolón 24 Kárpát-medencei borászat mutatja be több mint száz termékét. A vendégek kellemes környezetben, baráti hangulatban fogyaszthatják a kiváló borokat, amelyeket személyesen a borászok kínálnak majd. A hazai borszakma jeles képviselői látogatnak el városunkba, nagy örömünkre több Év Bortermelője-díjazott is jelen lesz az eseményen. A borok mellett korlátlanul lehet fogyasztani a helyi gasztronómiai ínyencségeket, illetve élő zene is szórakoztatja majd a vendégeket – hangsúlyozták lapunknak a program szervezői, Vajas Péter és Molnár Tamás. Az est során fellép a Gaál Jazz Band, Németh Zsolt jazzgitáros, valamint a Tyukász Botond és Mészáros Tamás alkotta könnyűzenei duó.

A szervezők hozzátették: hat nemzetközileg elismert borakadémikus részvételével az esemény keretében borversenyt is rendeznek, amelyen a szakmai és a társadalmi zsűri két lépcsőben megválasztja a város, valamint az egyetem borait. Az esti nagykóstolón természetesen a közönség is szavazhat kedvenceire.

– Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az egyetemi helyszínek országosan is elismert szakmai rendezvénynek adhatnak otthont. Karunk delegáltjai nagy izgalommal készülnek, hogy az előválogatott nedűkből kiválasszák intézményünk borát – nyilatkozta dr. Szalka Éva dékán.

További részleteket és jegyet vásárolni a www.vinovar.hu honlapon lehet. A program médiapartnere a Kisalföld napilap.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után idén is várják a VinÓvárra a borkedvelőket.

Fotó: Kisalföld-Archívum, illusztráció

Az esti nagykóstolón a közönség is szavazhat kedvenceire.

Címkék#VinÓvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában