Jövő-Menő

2021.09.11. 17:07

Képes beszámoló az I. Győri Klíma expo szombati napjáról

Szombaton nyitotta meg kapuit a város első nagyszabású ÖKO-tematikus kiállítása ZöldGyőr címmel, az Olimpiai Sportparkban, ahová minden korosztály számára érdekes „zöld” programokkal várják az érdeklődőket.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

A rendezvényt az önkormányzat környezetvédelmi bizottsága szervezi. A klíma expo célja hogy a város eddigi legnagyobb, zöld rendezvényén minden korosztály figyelmét felhívják a környezetvédelem fontosságára. A megnyitón jelen volt és beszédet mondott Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikáért felelős államtitkára, Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és Szálasy László, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke nyitotta meg.

A megnyitóbeszédeket követően a Győr várossá válásának 750. évfordulója lakalmából tiszteletére, a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezetének szervezésében 7500 méteres kerékpáros felvonulás indult az Olimpiai Sportpark elől. A a szervezők kérésére sokan viseltek valamilyen zöld színű ruhadarabot vagy kiegészítőt.

Az épületen belül minden korosztály számára kínálnak színes és és érdekes programokat a környezetvédelem témakörében a kiállítók

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában