75

2021.09.21. 13:19

Jubilál a Győr-Újvárosi Horgász Egyesület

Idén ünnepli fennállásának 75 éves jubileumát a Győr-Újvárosi Horgász Egyesület. A tagság rendelkezésére áll a Nagy-tó, a Cigány-tó, a Négyszög-tó és a Rábca 4,6 kilométer hosszú folyóvízi szakasza. A taglétszám változó, folyamatosan várják az új horgászokat.

Ollári Gergely

A Győr-Újvárosi Horgász Egyesület 1946-ban alakult Győri Növényolaj Ipari Vállalat Horgász Egyesület néven. 1982-ben tanyaházat építettek a Nagy-tó félsziget területén, amelyet 1997-ben újabb építési engedéllyel bővítettek. Az egyesület tagságát jelenleg 266 fő felnőtt, 4 fő ifjúsági, 70 fő gyermek és 64 vendég horgász alkotja.

– Kedvező feltételekkel várjuk a horgászokat. A telepítéseket ősszel végezzük, de év közben, nyaranta szoktunk még rátelepíteni a halállományra. Folyamatosan lehet halat fogni az egyesület kezelésébe tartozó vizekben. Az egyesület nem a nagy halakra specializálódott, inkább a sok és többfajta példányok kerülnek a vizekbe: a pontyon, az amuron kívül keszegfélék és ragadozó halak – fogalmazott lapunknak Prikler Sándor, a Győr-Újvárosi Horgász Egyesület elnöke.

Az egyesület kiemelt figyelmet fordít az alapszabályban megfogalmazott célok megvalósítására, a környezet szépítésére, a víz és élővilág védelmére, az ifjúság oktatására és a horgászat feltételeinek folyamatos javítására. Az egyesület számos rendezvényt is tart évente: többek között a Balaskó Imre házi horgászversenyt, a gyermeknapi ifjúsági és gyermekversenyt, nyaranta pedig horgásztáborral és szakkörökkel várják a fiatalokat.

– Dévérkeszeget minden évben jelentősebb mennyiségben telepítünk, de kerül a vizekbe előnevelt csuka és süllő is. A tagságunk nagy része már nyugdíjas, de az ország minden részéről fogadunk horgászokat. A tagság összetartó, a horgász tagjainknak 60 százaléka Újváros, Sziget, Pinnyéd környékéről érkezett, de vannak vendéghorgászaink az ország más részeiből is – tette hozzá az elnök.

– Az egyesület tervei közt szerepel a Négyszög-tó környezetének szépítése, partrendezés, a tavak közötti utak felújítása. Emellett a Nép utcai csapadéktó és a Cigány-tó partján is szeretnénk a kerítést kijavítani, illetve célunk a már említett tanyaház modernizálása, fejlesztése is – zárta szavait Prikler Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában