Helyi életstílus

2021.08.20. 08:08

Hősi halott bajtársaikra emlékeztek a mosonmagyaróvári tűzoltók

Már harmincnégy év telt el azóta, hogy két hivatásos tűzoltó tragédiájával zárult egy életmentés Mosonmagyaróváron.

kisalfold.hu

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

1987. augusztus 20-án a Mosoni-Duna mosonmagyaróvári gátjánál négy fiatal lány kenuval a vízbe borult. Egyiküknek sikerült a partra úszni és segítséggel további két társát is kimenteni, a negyedik lányt azonban nem találták. A vízi balesethez riasztott mosonmagyaróvári tűzoltók rocsója a mentés közben szintén felborult. A parton lévő tűzoltók mentőkötelekkel azonnal megkezdték társaik mentését, azonban Sántha Ferenc alhadnagy és Sághi László alhadnagy életét vesztette.

Az elhunyt tűzoltókról kollégáik minden évben méltó módon megemlékeznek. A sírhelyek koszorúzásával adóznak a szolgálatteljesítés közben elhunyt bajtársaik emlékének, fejet hajtva bátorságuk, áldozatkészségük előtt. A megyei igazgatóság, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetői és tagjai idén is közösen emlékeztek meg az életmentés közben hősi halált halt tűzoltókról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában