Kis Rodolfók

2021.08.06. 14:47

Elvarázsolták szüleiket – sok-sok pillanatképet mutatunk a győri bűvésztáborról

Tavaly nagy siker volt, így idén több turnusban tartották meg a győri bűvésztábort. A haladó bűvészpalánták tegnap mutathatták meg szüleiknek, milyen trükköket sajátítottak el az elmúlt napokban.

Hécz Attila

Fotó: CSAPO BALAZS

– Idén ez volt a második turnusunk – mondta Balogh Anna előadóművész, a bűvésztábor vezetője. – A napközis táborban ezúttal a haladó bűvészpalánták kaptak helyet, azaz azok, akik már rendelkeznek némi alappal. Nem egy közülük tavaly is velünk volt, de mindenkiről elmondható, hogy nagyon ügyes. A gyerekek az elmúlt szűk egy hét alatt rengeteg trükköt, igazi kalandokat és varázslatot kaptak a felnőtt illuzionistáktól. Emellett természetesen egy kis játékra is maradt idő.

Mindennap egy varázslat

A vezető elmondta, hogy a javarészt haladó bűvészekből verbuválódott csapat mindennap új kártya-, kötél-, pohár- és más trükköket sajátíthatott el Susán Péter bűvész-tanártól. A kis bűvészek a szülők előtti bemutatóra – azaz a gálára – a legjobb, illetve leginkább begya- korolt trükkjeikkel készültek fel, de így is nagyon izgultak a gálaelőadás előtt.

Varázslótábor után bűvésztábor

A tizenkét éves Horváth Mira Pannonhalmáról érkezett az idei táborba. – Tavaly ugyanitt voltam Harry Potter-táborban, nagyon érdekelt a bűvészkedés, ezért idén ide jelentkeztem – mondta Mira. – Két testvéremmel együtt érkeztem, így később egymásnak is taníthatunk trükköket. A gálaműsorra egy pénzeltüntetős és egy „madzag-egybevarázslós” trükkel készültem. Apukám és anyukám jöttek el megnézni.

Egymás után két turnusra jelentkezett

A tizenhárom esztendős Horváth Kornél Győrből érkezett, és a két héttel ezelőtti kezdőtáborban is részt vett. A gálára szülei, rokonai és barátja is eljöttek. – Nagyon megtetszett a bűvészkedés, a hangulat, így kértem a szüleimet, hadd jöhessek el még egyszer is – mesélte Kornél. – Az első táborozáskor egy csomó trükköt megtanultam, most pedig újabbakat sajátíthattam el. A gálára egy látványos, kártyás mentalistamutatvánnyal készültem, remélem, sikert aratok vele.

A bűvésztábor örömet szerzett a gyerekeknek és a szüleiknek. Fotók: Csapó Balázs

Idén is arattak a kártyatrükkök

Az idei utolsó bűvésztábor elérte célját, a gálán a kis varázslóknak nagy sikerük és sikerélményük volt, és szüleik is nagyszerűen szórakoztak. A tábor végén minden bűvészinas hazavihetett egy kis csomagot, amiben mindenféle hasznos holmikkal és maguk készítette bűvészkellékekkel folytathatják az otthoni illúziókeltést. A sok kis bűvész bizonyára jó hírét viszi a tábori élményeinek, elkápráztatja barátait, családtagjait, és sokuk bizonyára jövő nyáron is visszatér a győri táborba. Horváth Mira (b) „madzag-egybevarázslós” trükkel készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában