Egykori bajtársuk földjén termett

2021.08.14. 09:52

Dinnyét ajándékoztak a mentőknek a győrladaméri testvérek

A győrladaméri Szabó testvérek, Péter és Balázs öt éve termesztenek dinnyét, immár hat hektáron a Győr közeli falu határában. Úgy döntöttek, a mentők emberfeletti munkáját több tonna piros mézédessel köszönik meg. Tegnap át is adták a háromkalodányi termést.

Simon Roberta

Kisteherautó gurult be tegnap a győri mentőállomás udvarára, tonnaszámra megpakolva helyi mézédes görögdinnyével. A Szabó kertészet két dinnyetermesztője, Péter és Balázs érkezett személyesen, hogy átadja a rakományt a több mint száz megyei bajtársnak.

Több mint száz dinnye

– Háromkalodányi dinnyét hoztunk, körülbelül 120–150 darabot. Ebből minden itt dolgozónak jut – mondta a győrladaméri testvérpár.

– Elképesztő munkát végeznek a mentők és az egészségügyi dolgozók. A szigetközi útszakasz rendkívül forgalmas, napi szinten halljuk a szirénázó rohamkocsit. Le a kalappal a munkájuk előtt, ezért szerettük volna meghálálni és felfrissíteni a nyári napjaikat – fogalmazott Szabó Péter.

Személyes köszönet

– Nekem személyes élményem is van. Januárban a kisfiam krupp fertőzést kapott, amitől befulladt, mentőt kellett hívnunk. A segélyhívó, a mentőállomás koordinátora és a kiérkező bajtársak is rendkívül figyelmesek, segítőkészek voltak, amit most alkalmam van még egyszer megköszönni – vette át a szót Szabó Balázs.

Különös véletlen

Fogarasi Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei mentőállomás vezető mentőtisztje és a szolgálatban lévő bajtársak hatalmas köszönettel fogadták a rendkívüli felajánlást. Mint kiderült, a testvérpár azon a földön termeszt dinnyét, ami korábban a nyugalmazott győri mentőtiszté, Nagy Béláé volt. – Jól ismertük Béla bácsit, segítőkész falubeli volt. Akár hajnali kettőkor is hívhattuk, azonnal ugrott és segített – emlékezett vissza Szabó Péter. Fogarasi Zoltántól megtudtuk, hogy azóta sajnos elvesztették régi, szeretett bajtársukat. – Ezt a történetet megismerve még szívhez szólóbb a fivérek támogatása – emelte ki a vezető mentőtiszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában