gasztronómia

2021.07.03. 11:00

Kapuvári főzősikerek sora

A közelmúltban a Karancslapujtőn megrendezett gasztronómiai versenyen a fődíjat szerezték meg a Kapuvári ÍzvadÁszok, különdíjként értékes batikfestménnyel gazdagodtak.

kisalfold.hu

Az ezt követő hétvégén a Budafok–Tétény főzőversenyen remekeltek, ahonnét két aranyminősítéssel tértek haza rozmaringos bárány roll- braten és whisky füstaromával ízesített BBQ csirkecomb ételeikkel. Az elmúlt hétvégén a Kárpát-medencei Nemzeti Hadikonyha Szemle megmérettetésen ragadtak fakanalat, ahol összesített pontszámaik alapján az első helyen végeztek, ezzel a „Nemzeti Hadikonyha Séfje” cím birtokosai lettek. A versenyen elnyerték a legjobbnak járó „Tóth Jutka”- vándorserleget, főzelék kategóriában 2., helyben készített desszert kategóriában 2., míg egyéb sütemény kategóriában a 3. helyen végeztek. Magyar László, az egyesület vezetője elmondta, a pandémia ellenére jutott idejük szeretetfőzésekre, megvendégelni a kórház és a mentőállomás dolgozóit, palacsintát sütni a városi gyermeknapon, közreműködni a Nyitott Kapu-Vár rendezvényén, köszönetet mondani támogatóiknak, november elejéig pedig számtalan gasztronómiai eseményre kaptak felkérést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában