séta

2021.07.06. 16:28

Elindult a Szent Benedek Zarándoklat Győrből Tihanyba – fotók

A pannonhalmi főapát is elkísérte a zarándokokat.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

Győrből indultak és hat nap alatt Tihanyba sétálnak a Szent Benedek Zarándoklat idei résztvevői. Idén 85-en vágtak neki a nagy kalandnak a legfiatalabb vándor 8, a legidősebb 74 éves. Számukra a néhány napos út egyet jelent a Magyarországon élő bencés közösségek látogatásával, a szellemi és spirituális feltöltődéssel.

 

Kezdetben még maroknyi csapat sétált a hosszú úton, azonban mára már csaknem száz ember lépdel egymás mögött, átélve a zarándoklat lelki pillanatait. Sőt a pannonhalmi főapát, Hortobágyi T. Cirill több mint tíz éve kíséri a zarándokokat útjukon, együtt sétál, énekel és beszélget a hívekkel, és őt figyelve még inkább eltölti az embert egy nyugodt érzés. Idén Veszprémig kísérte a híveket.

A legelső zarándoklat egy pannonhalmi diák és egy szerzetes ötlete volt, aki először csak próbaképp sétáltak el néhány társukkal, majd rájöttek, hogy ez az út nagyszerű alkalmat szolgáltat az isteni kapcsolat kiépítéséhez, ahhoz, hogy igazi közösséget alkossanak a résztvevőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában