nyugdíjazott állatok otthona

2021.06.15. 13:10

Egy szelet Afrika költözött Töltéstavára – Megnyitott a Kimba Elefant Park – fotók

A 12 hektáros területen csodálatos környezetet teremtettek minden állat számára.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

 

Korábban írtuk

A Casselly család egy hétgenerációs cirkuszi család, amely hihetetlen állataikkal a legjobb show-műsorokat adta szerte a világon és több millió néző szívét hódította meg. A cirkuszi família úgy döntött, hogy abbahagyják a turnézást és nyugdíjazzák állataikat.

Tavaly 12 hektárnyi területet vásároltak Töltéstaván, ahol csodálatos környezetet teremtettek minden állat számára, hogy pihenhessenek és élvezhessék az életet a gyönyörű vidéken. A Casselly család arra törekszik, hogy megmentsen minden otthonra szoruló állatot, és a lehető legjobb életet biztosítsa nekik a Kimba Elefant Parkban.

René Casselly Jr., a fiatal, világhírű akrobata és cirkuszművész vezette körbe lapunk munkatársait néhány nappal nyitás előtt a parkban. Az elefántokkal dekorált kapun túl egy hatalmas parkoló és cirkuszi sátor fogadja a látogatókat. Beljebb sétálva azonnal megpillantjuk a két afrikai ormányost, akik barátságos trombitálással fogadtak minket.

– Ő itt Kimba, 35 éves afrikai nőstény elefánt. Több mint 30 éve a család tagja, róla neveztük el a parkot. Kedvence a görögdinnye – kezdi René, aki az állatokkal együtt nőtt fel. – A másik afrikai nőstény, Nanda a „csajbanda” főnöke – tudjuk meg. Kedvenc étele a sárgarépa, amiből a parkban is vehetük pár darabot, hogy boldogan elmajszolja. A 35 éves és 3000 kilogrammot nyomó Nanda imád trombitálni hatalmas ormányával, ezt nekünk is megmutatta. Tonga, a banda harmadik tagja 31 éves és két gyönyörű agyara is van. Ő Kimba és Nanda húga. Fiatal idegenvezetőnktől megtudtuk, hogy sajnos egyre több elefánt születik agyar nélkül.

A legnagyobb szárazföldi emlősök mellett megismerkedhettünk Sabuval, a 14 éves zsiráffal, aki öt és fél méter magas és nem tud ellenállni a banánnak. A parkban megtalálható állatokról a látogatók ismereteket szerezhetnek, például megtudhatják azt is, hogy a hosszú nyakú patásnak négy gyomra van, de ugyanannyi nyakcsigolyája, mint egy embernek, vagyis összesen hét.

René Casselly Jr. bevezeti a látogatókat az állatidomítás világába is. Megcsodálhatjuk, hogy a díjnyertes idomár miként tanítja ormányos barátait naponta három alkalommal. Akrobatikus trükkökben, hangos trombitálásban és a végén elmaradhatatlan pancsolásban nem lesz hiány.

– Parkunk – az étterem kivételével – védettségi igazolvány nélkül is látogatható, de hatalmas, dzsungelhangulatú teraszunkon a kártyával nem rendelkezők is élvezhetik ételeinket és italainkat – mondta René Casselly Jr. Az egzotikus miliőt az afrikai emlősök látványa koronázza meg.

– Szeretnénk, hogy a látogatók mosollyal érkezzenek és még nagyobb mosollyal távozzanak tőlünk. Igyekeztünk úgy kialakítani a parkot, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig minőségi szolgáltatást nyújtsunk. Amellett hogy a gyermekek sokat tanulhatnak a nálunk élő vadállatokról, közelről megismerhetik a többi négylábú barátunkat is. Például a park elsőszülöttjét, a kéthetes kisszamarat, akinek nevéről a közösségi oldalunkon szavazhatnak. A pónilovaglás és az etetés mellett ugrálóvárral, játszótérrel készülünk. Zoo-csemegével etethetik a látogatók a kecskéket, törpelovakat, lámákat és egyéb egzotikus állatokat. Ezek mellett remek helyszínt nyújtanak különböző rendezvényeknek is, legyen az családi, baráti vagy munkahelyi.

– A park még kicsi, tervezzük a bővítést. Viszont az elsődleges szempont számunkra, hogy az állataink jól érezzék magukat – hangsúlyozta a fiatal akrobata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában