nyereményt ér a szavazat

2021.04.14. 15:57

Szavazzon Győr-Moson-Sopron megye hídjaira! Kettő is versenyben van Az Év Hídja címért

A Hidászokért Egyesület és a Közlekedéstudományi Egyesület idén is keresi Az Év Hídját.

kisalfold.hu

Forrás: Magyar Közút

Ebben az évben tíz ívhídra lehet szavazni, amelyek közül kettő Győr-Moson-Sopron megyében található.

Halászi híd, Mosoni-Duna felett ( 2010 )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fotó: Magyar Közút

Az 1401. számú út műtárgya. Ezen a helyen 1906-ban épült az első híd, melyet a második világháborúban felrobbantottak. Az 1947-ben újjáépített szerkezetet 1992-ben leszakította egy önrakodóval felszerelt tehergépkocsi. A szerencsétlen ütközés következtében a felszerkezet mederbe omlott. Ezek után a forgalom átvezetését az eredeti alaptesteken egy ideiglenes vasúti provizórium biztosította. Az eredeti, 1906-ban épült hídfő használható részeit megtartva 45 m-es szabad nyílással készült el 2010-ben a jelenlegi, kéttámaszú, merevítő-tartós, alsópályás, hegesztett acél ívhíd. Az új szerkezet gazdaságos kialakítása mellett tökéletesen illeszkedik a tájba. Viharos történetét elnevezése is követi. Volt Halászi híd, Márton híd, Petőfi híd és ismét Halászi híd.

Tervező Zádori Gyöngyi, Pál Gábor SpeciálTerv Kft. Kivitelező Hídépítő Zrt.– Hídtechnika Kft.

Klatsmányi híd, Mosoni-Duna felett (2018)

A Győrt keletről elkerülő 813. számú másodrendű főút műtárgya. A mederhíd szerkezeti rendszere függesztett, „kosárfüles” alsópályás, acél ívhíd, melyhez gerendás ártéri hidak csatlakoznak. A két egymás felé dőlő ív légies megjelenésű, hálós elrendezésű kábeleivel még 20,6 m szélessége ellenére is alig zavarja a tájat. 180 m-es nyílásával pedig érintetlenül átlépi a Natura 2000 kiemelt környezeti védettségű folyó medert. Díszkivilágítása a kosárfül felületét világítja meg. A hét nyílású híd teljes hossza 397,30 méter. A hídon biztosított a kerékpáros közlekedés.

Tervező Mátyássy László, Nagy András, Pálossy Miklós, Mátyássy Dániel, Pont-TERV Zrt.

Kivitelező Hódút Kft.- Strabag Általános Építőipari Kft.

Szavazzon és nyerjen!

Szavazni ezen az oldalon lehet, ahol minden versenyben lévő hídról látványos képeket és rövid leírást is találnak az érdeklődők. Az eredményhirdetés május 11-én lesz a www. akozlekedesikulturanapja.hu honlapon és az esemény hivatalos Facebook oldalán. A szervezők a szavazók között tíz darab hidakról szóló könyvcsomagot is kisorsolnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában