modern Pinokkió-mesét álmodott

2021.01.23. 20:39

Új klippel jelentkezik a fiatal győrújbaráti dobos – különleges produkciót ígér a 15 éves tehetség

A 15 éves jazzdobos Fehér Gellért, vagy ahogyan a zenei világban egyre többen ismerik, „Gelly” hamarosan robotos zenei klipjének folytatásával jelentkezik. Februárban a világhálón is látható lesz a különleges produkció.

Hécz Attila

2021.01.20.Fiatal tehetség.Fehér Gellért dobos és digitális zeneszerkesztõ.Gyõrújbarát.Fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Forrás: Huszár Gábor

Fotó: HUSZAR GABOR

Az előző produkció két évvel ezelőtt készült, most jöhet a folytatás – mondta Fehér Gelly. – Az új klip előkészítése, illetve a zene megszületése körülbelül fél évig tartott. A győri kórháztól a forgatás idejére megkaptunk egy régi, használaton kívüli részt, emellett sok jelenet az egykori szentkirályszabadjai katonai bázison játszódik. A fiatal zenész elmondta: az alaptörténet egy modern Pinokkió-mesét elevenít meg, az elektronikus és a valódi, hús-vér világ közötti átjárást szimbolizálva.

– Elgondolkodtunk, hogy a mesterséges intelligencia, a robotok vajon milyen irányban változtatják meg a jövőnket. Mérföldkőnek tekintem az új anyagot, hiszen ez lesz az első önálló remixem – magyarázta a dobos. – A mesterséges intelligencia, a modern technika és az akusztikus zene egyszerre lesz jelen képben és hangban.

– A jazz mellett az elektronikus zenei műfajokban érzem igazán otthon magam, de ezek mellett szívesen hallgatok komolyzenét – Vivaldit, Mozartot – és a filmzenék is érdekelnek – jegyezte meg a dobos. Jövőbeni terveiről elárulta, ha a vírushelyzet engedi, hamarosan egy egész estés produkcióval szeretne bemutatkozni a győriek előtt. Hosszabb távlatokban gondolkodva zenei producerkedést is tanul, hogy saját zenei pályáját menedzselhesse. A Rise of the robots című új klipet portálunk is bemutatja majd.

Fehér Gellért a fejlődését a napi 2–3 óra gyakorlásban látja. Fotó: Huszár Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában