Közösségformálás

2020.11.09. 09:37

Szebbnél szebb madáretetőket készítettek Fertőszéplakon

Senki nem ment haza üres kézzel az eredményhirdetésről, aki madáretetőt készített Fertőszéplakon. Az önkormányzat az újrahasznosítás jegyében hirdetett pályázatot gyermekek számára. A díjátadót szombaton tartották a Templom ligetben.

Papp Fanni

Fotó: Szalay károly

Forrás: Kisalföld

Fotó: Szalay károly

A pályázat célja a közösségformálás volt, és az, hogy felhívják az ifjúság figyelmét a környezetvédelemre. A versenyre összesen tizenkét alkotás érkezett, az etetők nagy gonddal készültek, közülük több újrahasznosított anyagból.

 

– A szülők újra gyermekek lehettek, hiszen felhívásunkat igazi apa-fia vagy nagyapa-unoka programnak szántuk. A pályázók között persze kislányok is voltak, aminek különösen örültünk – mondta Kóbor Attila, Fertőszéplak polgármestere, aki hozzátette, a kiértékelésre Kulcsárné Roth Matthaeát, a Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatóját kérték fel.

A pályázat bírái végül úgy döntöttek, hogy nem engednek haza senkit üres kézzel, ezért több kategóriában hirdették ki a nyerteseket és különdíjat is kiosztottak.

– Sok fantasztikus madáretető érkezett, nem szerettünk volna senkinek csalódást okozni, ezért gondoltuk azt, hogy minden nevezést díjazunk valamilyen formában – tette hozzá a polgármester, aki azt is elmondta, fontos, hogy megmaradjon a jelentkezők lelkesedése.

– Szeretnénk egy zöldtelepülést létrehozni, az elmúlt években több ezer növényt ültettünk. Ebbe a kezdeményezésbe illeszkedik a mostani pályázatunk is, amelyben madáretetőket kértünk a gyerekektől. A beérkező alkotásokat a ligetben helyezzük el és egész télen ezekben az etetőkben fogjuk ellátni a madarakat – mondta Kóbor Attila. Arról is beszámolt, hogy Fertőszéplak az utóbbi évtizedben kedvelt célpontja lett a letelepedni vágyó, kisgyermekes, fiatal családoknak, köszönhetően a családbarát önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában