Járványügyi korlátozások

2020.11.09. 15:33

Koronavírus – Zár a megye: bezár a Győr-Szol, időpontot kell kérni a NAV-hoz

A hivatalok átálltak digitális ügyintézésre.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

Időpontot kell foglalni a NAV ügyintézéshez

A Kormányablakokban működő NAV-ablakokban 2020. november 12-től a személyes ügyintézéshez előzetes időpontfoglalásra van szükség. Ez összhangban van a Kormányablakok ügyfélfogadási rendjével, ami a Magyarország Kormánya által kihirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódó kormányzati intézkedések betartását szolgálja.

A Kormányablakokban NAV ügyintézésekhez időpontot a https://www.nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/ugyfelszolgalati_idopont_foglalasa menüpont alatt foglalhat.

A veszélyhelyzet ideje alatt a gyors és rugalmas ügyintézéshez célszerű a NAV elektronikus szolgáltatásait használni. Az e-ügyintézésről a NAV honlapján a 32. számú, a telefonos ügyintézésről pedig a 33. számú információs füzetben olvasható további információ.

Bezár a győri Vaskakas Bábszínház

A Vaskakas Bábszínház épülete – a Kormány 484/2020. (XI.10.) számú rendelete alapján – 2020. december 11-ig a közönség előtt zárva tart. Erre az időszakra tervezett saját és saját szervezésű előadásaikat (vagyis a Vaskakas Bábszínház és az Orlai Produkciós Iroda előadásait) törölték.

A jegyek árát december 15-ig egymás biztonsága érdekében, banki átutalással térítik vissza – közölte a a Vaskakas Bábszínház.

Azt kérik, hogy a [email protected] címre küldött „jegyvisszaváltás” tárgymegjelölésű e-mailben küldjék el az alábbi adataikat:

a jegy sorszáma,

az Ön neve,

az Ön e-mail címe és telefonszáma,

az Ön bankszámlaszáma,

a bankszámlaszám tulajdonosa.

- Pokorny Lia Olyan ismerős című zenés estjét 2020. november 29. helyett 2021 tavaszán pótolja a forgalmazó Infúzió Produkció, az új időpontról a későbbiekben küld információt, a 2020. évre megváltott jegyek automatikusan érvényesek a pótelőadásra,

- Csányi Sándor Hogyan értsük félre a nőket? című előadását 2020. november 16. és december 28. helyett későbbi időpontban rendezi meg a forgalmazó, az új időpontról a későbbiekben küld információt, a 2020. évre megváltott jegyek automatikusan érvényesek a pótelőadásra, további részletek felől az [email protected] címen érdeklődhetnek,

- a Veres 1 Színház 2020. november 17-re meghirdetett Ne most, drágám! című előadása ugyancsak elmarad, így az online vásárolt jegyek a jegy.hu rendszerén keresztül válthatók vissza,

a helyszínen megváltott jegyek tulajdonosait a színház kéri, hogy jegyeiket fotózzák be, küldjék el az [email protected] e-mailcímre, az e-mailben pedig tüntessék fel a bankszámlaszámot, amelyre

a visszautalást kérik.

Online várja az olvasókat a győri könyvtár

A veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. november 11-től 30 napig a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér minden szolgáltatási helye és pontja ZÁRVA tart. Ennek értelmében a Központi Könyvtár, a Kisfaludy Károly Könyvtár, a Gyermekkönyvtár, a József Attila Művelődési és a Gyárvárosi Közösségi Ház, valamint a fiókkönyvtárak sem lesznek látogathatók.

A könyvek kölcsönzési idejét automatikusan meghosszabbítják, így késedelmi díjat senkinek sem számolnak fel.

A meghirdetett rendezvényeik elmaradnak, de igyekeznek minél több előadást, könyvbemutatót áthelyezni az online térbe, ezekről később adnak majd tájékoztatást.

Arra kérik a látogatókat, olvasóikat, hogy a személyes találkozó helyett válasszák internetes szolgáltatásaikat, melyek a következő időszakban is a rendelkezésükre állnak. Ilyenek többek között a digitális adatbázisaink, weboldalaik, és közösségi oldalaik, ahol folyamatosan értékes tartalmakkal, irodalommal és könyvekkel kapcsolatos témákkal várják az érdeklődőket.

Online válaszol a polgármester Jánossomorján

Az újra erősödő járványhelyzet miatt Lőrincz György, a város polgármestere ismét online csatornákon tájékoztatja a lakosságot a legfontosabb helyi közügyekről és válaszol a közérdekű kérdésekre. A lakosok ma délelőtt 10 óráig küldhetik el közérdekű kérdéseiket a [email protected] e-mail-címre, vagy tehetik fel a www.janossomorja.hu/fogadoora/ weboldalon. Az elöljáró ma délután 2 órától válaszol a kérdésekre élő videó formájában Facebook-oldalán.

Győr-Szol Zrt – Személyes ügyintézés felfüggesztése

Figyelemmel a koronavírus fertőzés okozta veszélyhelyzetre a Győr-Szol Zrt. november 12-től, csütörtöktől bizonytalan időre felfüggeszti a személyes ügyfélfogadás lehetőségét. A szolgáltató Jókai utcai és az Orgona utcai irodáiban átmenetileg megszűnik az ügyfélfogadás.

A fenti időponttól csak telefonos (munkanapokon, reggel 7 órától 16 óráig a 96/50-50-50-es számon), valamint az elektronikus ([email protected]) felületen történő ügyintézésre van lehetőség. A telefonos és elektronikus ügyintézések számának várható növekedését a munkaerő átcsoportosításával kezeli a szolgáltató.

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Csak időpontfoglalással fogadják ügyfeleiket a kormányhivatalok

Aki teheti, online intézze hivatali ügyeitrészletek >>

Mosonmagyaróvár

• November 11-től előreláthatólag 30 napig látogatási tilalom lép érvénybe a Flesch Központban, a Futurában, a Fehér Ló Közösségi Házban illetve a Huszár Gál Városi Könyvtárban.

• A következő 30 napban minden rendezvény elmarad, és a kiscsoportos foglalkozások is szünetelnek.

Bogyoszló

Szünetel az ügyfélfogadás Vitnyéden

A Vitnyédi Közös Önkormányzati Hivatalban, kizárólag azon esetekben megengedett a félfogadás, ahol jogszabály írja elő a személyes megjelenés szükségességét. Elérhetőségek: Agyagosszergény: 99/544-130, [email protected]; Cirák: 96/256-108, [email protected]; Himod: 96/255-114, [email protected]; Vitnyéd: 99/241-288, [email protected].

A november 14-ére tervezett Micheller Myrtill koncert elmarad Fertődön

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. értesíti koncertlátogató közönségét, hogy a november 14. (szombat) 19.00 órára meghirdetett Micheller Myrtill: The Great American Swingbook koncertje elmarad. A megvásárolt jegyek visszaválthatók.

Győri Útkezelő – Átállnak a telefonos ügyintézésre

A Győri Útkezelő Szervezet ügyfélszolgálata a járványra tekintettel szerdától átáll a telefonos ügyintézésre. Csak azokban az esetekben lesz szükség személyes megjelenésre a Kálvária u. 4. szám alatti intézményben, amelyekhez nélkülözhetetlen az ügyfél aláírása. A belépéskor kötelezően elvégzik a testhőmérséklet mérését, továbbá kötelező a maszk viselése, a kezek fertőtlenítése. Nem léphet be az intézménybe olyan személy, akinek a testhőmérséklete a 37,3 C fokot meghaladja.

 

Bezártak a hivatalok, online ügyfélfogadás

https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/szunetel-az-ugyfelfogadas-menfocsanakon-is-10382641/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában