Nyelvtanulás

2020.10.08. 16:12

Közel kétszázan vetélkedtek Győrben – galéria

A nyelvek európai napja alkalmából a Győr-Moson-Sopron megyei Europe Direct Tájékoztató Központ, a Hatos és Társa Nyelviskola és az iparkamara kézműipari tagozata az idén immár 12. alkalommal szervezett nyelvtanulásra ösztönző vetélkedőt.

Barki Andrea

2020.10.07.Nyelvek Eurpai Napja.Iparkamara. Hatos Hajnalka, a Hatos s Trsa Nyelviskola gyvezetje,szn Samu Bernadett.Nmeth Zoltn.Gyr.Fot:Huszr Gbor,Kisalfld

Fotó: HUSZAR GABOR

A versenyeken a nyelvtanulás mellett egy-egy téma áll a középpontban. Az idén a tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére szerették volna felhívni a figyelmet, valamint a vizek szerepére a klímaváltozásban. A vírushelyzet miatt az idén a versenyek és az eredményhirdetés is rendhagyó módon, online formában történt.

Tegnap az iparkamara székházában Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a díjátadó résztvevőit. Mint mondta, öröm látni, hogy a diákok nagyon felkészültek, jól gondolkodnak idegen nyelven, ami nélkül ma már nehéz boldogulni.

Az alsó tagozatosok részére hirdetett plakátversenyre 23 alkotás érkezett. A zsűri a Péterfy Sándor Evangélikus Általános Iskola és az SZE Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola csapatának művét találta a legjobbnak. A felső tagozatosok EU-s ismeretekről szóló versenyén 25 háromfős csapat vett részt. Az online feladatlapok megoldásában a Soproni Gárdonyi Géza Általános Iskola csapata nyert. A középiskolások angol vagy német nyelven készítettek prezentációt, amit szintén online mutattak be.

Az angolversenyen a GYSZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, a németversenyen a GYSZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum csapata bizonyult a legjobbnak. Az eredményhirdetés méltó alkalom volt arra is, hogy a 2010-ben alapított „Kiváló nyelvoktatásért” – Dr. Szenténé dr. Vida Éva-díjat átadják Őszéné Samu Bernadett nyelvtanárnak.

– Mindig nagyon bátorítónak és motiválónak kell lennie egy tanárnak. Az a véleményem, hogy mindenkit mindenre meg lehet tanítani, ha kellő türelemmel, szeretettel állunk hozzá és elegendő idő áll a rendelkezésünkre. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Jedlik-iskolában elegendő óraszám van arra, hogy a tehetséges gyerekekből a maximumot ki tudjuk hozni – válaszolta a díjazott arra a kérdésünkre, mi motiválja nyelvtanári munkájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában