Konferencia

2020.10.25. 08:33

Fiatalok életét mentik meg az önkéntesek

kisalfold.hu

Rácz Zsófia megnyitójában hangsúlyozta, hogy az Ifjúsági Lelkisegély Szolgálatok – melynek központja Győrben van -, nélkülözhetetlen része a fiatalkorúak öngyilkosság-megelőző rendszernek. Téglásy Kristóf, a projekt szakmai vezetője előadásában kiemelte, ugyan csökkent a gyermek és fiatalok öngyilkosságának száma, de még így is sok, és van teendő ez ügyben bőven.

Téglásy Kristóf, a projekt szakmai vezetője szerint még bőven van tennivalójuk.

A 137 00 segélyhívó számon naponta 17-21 óra között elérhető a professzionálisan képzett ügyelők által működtetett anonim lelkisegély rendszer, évente több száz gyermek életét menti meg.

Farkas Imre az Ifjúsági Lelkisegély rendszer elnöke előadásában elmondta, hogy 25 évvel ezelőtt a győri szolgálat létrehozásakor évente 12-14 fiatal vetett véget az életének önszántából, 5 év után ez a szám a tizedére csökkent. A 2000-es évek végére a gazdasági helyzet miatt mélypontra került a rendszer. Ez az önkéntesek által működtetett alacsony küszöbű mentálhigiénés szolgáltatás a mostani szakmai projektvezető, az akkor minisztériumi főosztályvezető Téglásy Kristóf segítségével maradt életben.

jhhxjfgn

Fiatalok és a gyerekek ma nincsenek könnyű helyzetben, így erre a szolgáltatásra egyre nagyobb a szükség, ezért most Győrben további ügyelői képzést terveznek és ide várják azok jelentkezését, akik betöltötték a 18 évet, és elkötelezettséget éreznek a gyermekeink és a másik ember segítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában