Együtt kezdtük

2022.07.18. 17:51

Győri származású zenész duettben énekli az új magyar vígjáték főcímdalát - videó

Lábas Viki és Járai Márk közösen énekelnek az új magyar generációs vígjáték, az Együtt kezdtük főcímzenéjéhez készült dalban. Felcser Máté és a győri származású, Járai Márk közös szerzeménye, az Együtt én meg te az újrakezdésről szól, nosztalgiával, érzelmekkel tele. A film augusztus 4-től lesz látható országszerte a hazai mozikban az InterCom forgalmazásában.

kisalfold.hu

Lábas Viki és Járai Márk.

Az Együtt kezdtük film nézője gyakran találja magát egy buli kellős közepében. Zenei supervisorként, Kádár Tamás – a SZIGET Fesztivál egyik szervezőjének - a feladata volt, hogy megteremtse az alkotókkal együtt a film zenei világát, és összefogja az ezzel kapcsolatos kreatív és gyakorlati teendőket. A fiatal felnőttekről szóló film főcímdalának megírására Felcser Mátét, a Punnany Massif frontemberét kérték fel.

Máté így mesél erről: „Láttam, hogy jó a csapat, és miután elolvastam a forgatókönyvet arra gondoltam, hogy ez valami kortárs, érdekes dolog, így kapva kaptam a lehetőségen.” „A dal érzelmeket tolmácsol. Egy filmzene esetében nagyon fontos, hogy oda kerüljön, ahol a helye van, tükröznie kell a film mondanivalóját. Próbáltam hasonló szálakat keresni az életemben, amikor én is átéltem azt az érzést, hogy számomra fontos embereket elsodort mellőlem az élet, és aztán újra találkoztunk” - mondja Szepesi Mátyás a főcímdal szövegírója.

„Márkkal összeszokott páros vagyunk, hiszen volt már egy közös számunk, amit szintén Szepesi Mátyás írt. Nagyon jó újra együtt énekelni." - meséli Lábas Viki, a Margaret Island énekese. „Felcser Máté úgy gondolta, hogy az én hangom passzol a dal hangulatához. Nagyon szeretem a magyar filmeket. Eddig még nem énekeltem filmzenében, és ezért nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy felkértek a főcímdal eléneklésére.” – mondja Járai Márk, a Halott Pénz énekese.

Lábas Viki és Járai Márk

A dalhoz Juhász Péter rendezésében, izgalmas időutazásként analóg technikával, 35 mm-es filmre forgatva készült a klip, aminek köszönhetően rendkívül kifejezően elevenedik meg a múlt a videóban. A dal szövege az emlékeket idéző képekkel ellentétben a jövőbe mutat: a hazatérésről, az újrakezdésről és az álmok megvalósításáról szól. „"Igyekeztünk olyan koncepcióban gondolkodni, amivel izgalmasan tudjuk megmutatni a filmben szereplő karaktereket, helyszíneket, ugyanakkor nem használunk fel jeleneteket a filmből. A forgatás során rengeteg fotót készített Chripkó Lili - ezt a digitális képanyagot analogizáltuk később.” -meséli Juhász Péter.

„A film szereplői nagyjából a kortársaim, fiatalok, akik régen nagyon jó barátok voltak, és most együtt buliznak egy nagyot: hát persze, hogy rengeteg izgalmas, vicces, szórakoztató dolog történik velük. Egy elsöprő balatoni hétvége története a film, és nagyon örülök, hogy a zene is visszatükrözi a jó hangulatot. Mire a buli véget ér, a főszereplőink között rengeteg minden történik, a néző pedig remélhetőleg sokat nevet majd, megszereti őket. Én mindegyikükben felfedeztem magam, és az Együtt én meg te teljesen visszaadja ezt az életérzést"- vallja a rendező Kerékgyártó Yvonne, akinek második játékfilm rendezése az Y generáció, a húszas évek végén járó fiatalok problémáiról, útkereséséről, csalódásairól, döntéseiről és még sok másról mesél, sok humorral, megértéssel, jó zenékkel és balatoni hangulattal.

Romwalter Judit producer így vall a filmről és a dalról: „Örülünk, hogy sikerült egy ilyen önfeledt, jó hangulatú vígjátékot készíteni, remek fiatal szereplőkkel, Balatonnal, sok poénnal a hozzá készült remek dallal. Biztos vagyok benne, hogy minden néző végigneveti a filmet, és ennek a számnak is az a célja, hogy a moziból hazafelé menet mosolyogva dúdolják."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában