Videó

2022.01.29. 11:21

Klippremier: versben mondja el érzelmeit Vastag Csaba énekes

A Tilos csillagon című Pilinszky János-vers különös helyet foglal el Vastag Csaba szívében. Az énekes díjat nyert a vers megzenésítésével, a hozzá készült klip pedig most debütál.

Sokszor, sokféle műfajban mutatta már meg tehetségét Vastag Csaba, aki tavaly a vers műfajában is újat tudott mutatni zeneileg. Az énekes ugyanis első helyezést ért el a Kertész Imre Intézet Pilinszky Másként zenei pályázatán Pilinszky János – Tilos csillagon című művének megzenésítésével. Ez a vers különös helyet foglal el az énekes szívében, már az első olvasáskor is tudta, hogy egyszer megzenésíti ezt a költeményt. „A Tilos csillagon című vers szinte megszólított. Nemcsak a mondanivalójával, de a ritmikájával is. Azonnal éreztem, hogy ezt kell megzenésítenünk” – árulta el az énekes, akinek a díjnyertes pályaműhöz készült, a Kertész Imre Intézet különleges, századfordulón épült terében forgatott klipje most debütált a legnagyobb videómegosztón.

 

„Ahogy a versnek, a belőle készült dalnak, úgy a klipnek is van egy különlegesen érzelmes, bensőséges hangulata. Nagyon élveztük a forgatást, nemcsak azért, mert igazi csapatmunka volt ez a zenekarral, hanem azért is, mert úgy érezzük, ezzel a verses dallal és klippel mi is részesei lehetünk Pilinszky munkásságának, ami óriási öröm és megtiszteltetés. Nagyon fontosnak tartom az ilyen kezdeményezéseket, mert a mai, felgyorsult világban ezek adnak nekünk lehetőséget az elmélyülésre és a költészethez való (újra)kapcsolódásra” – tette hozzá Vastag Csaba. 

 

Címkék#Celeb#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában