Fontos mérkőzések

2024.04.25. 13:15

A Veszprém szertefoszlatná a világ legjobbjának BL-győzelemről szőtt álmait

Az idény eddigi legfontosabb mérkőzései előtt áll a Telekom Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligájában, amelynek negyeddöntőjében a magyar bajnok hazai pályán kezd a dán Aalborg ellen. A veszprémiek vezetőedzője, Momir Ilic szerint minden apró részlet kulcsfontosságú lehet a párharcban.

MW

Descat Hugo Georges Christian a Telekom Veszprém játékosa

Forrás: Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fülöp Ildikó

A bakonyiak harmadikként végeztek a B csoportban, idegenben és otthon is meggyőző fölénnyel verték meg a szegedieket a BL-negyeddöntőért zajló párharcban, így bejutottak a legjobb nyolc közé. A dán Aalborg alanyi jogon, játék nélkül eljutott, miután másodikként végzett az A csoportban – írta meg a Magyar Nemzet. A veszprémi csapatra két nagyon nehéz mérkőzés vár, ahol nagyon kevés lehet a hibázási lehetősége a magyar bajnoknak.

240404_1044_DCS
Az idény eddigi legfontosabb mérkőzései előtt áll a Telekom Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligájában
Fotó: Dömötör Csaba / Forrás: Nemzeti Sport

A Szegednek már sikerült

Ha a teljes BL-idényt vizsgáljuk, a Paris Saint-Germain elleni vereségen kívül mindössze kétszer maradt pont nélkül az Aalborg, októberben, Párizsban is a PSG nyert, illetve szeptember végén a dánok kikaptak Szegeden. Veszprémi szempontból az jelenthet kapaszkodót a csütörtöki összecsapás előtt, hogy az eddigi három vereségéből kettőt idegenben szenvedett el az Aalborg.

A magyar bajnoki címvédő önbizalmát emelheti az is, hogy a csapat a szegediek múlt pénteki, 36-27-es legyőzésével a hazai bajnokság alapszakaszát. Noha a Magyar Kupa-hétvége és a Szeged elleni, az egyik fél második sikeréig tartó bajnoki döntő még ezután jön, a domináns forma eredményes évadzárást vetít előre, mégis biztosra vehető, hogy az idény végi összejövetel hangulatát az fogja elsősorban meghatározni, hogy a Veszprémnek sikerült-e visszatérnie Kölnbe.

20240419_Telekom Veszprém-Pick Szeged kézilabda_Veszprém_FI_VN (23)
Telekom Veszprém OTP Bank-Pick Szeged kézilabda mérkőzés
Fotó: Fülöp Ildikó / Forrás: Veszprém Megyei Napló

Hiába évtizedes álom Veszprémben a BL-serleg elhódítása – ezáltal jóformán alapvető elvárás a részvétel a négyes döntőben –, tavaly a Kielce elbúcsúztatta a 2002-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2019-ben is BL-ezüstérmes Veszprémet a negyeddöntőben. Bár a 2021-ben BL-második Aalborg tavaly nemhogy a négy, hanem a nyolc közé sem jutott be, de a dánokat idén két klasszisuk távozása jobban motiválhatja, hogy mindent kiadjanak magukból az idei szezonban.

Utolsó esély a világ legjobbjának

Az Aalborgnál februárban jelentették be, hogy az idény végén távozik a klub történetének legsikeresebb edzője, Stefan Madsen. Alig három hete pedig az is kiderült, hogy az olimpia után visszavonul a világ egyik legjobb játékosa, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Mikkel Hansen. A 36 éves klasszist korábban háromszor választották meg a földkerekség legjobb kézilabdázójának, megannyi trófeát nyert már sikerekben bővelkedő pályája során, a Bajnokok Ligája-győzelem azonban még nem jött össze neki – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

HANSEN, Mikkel
A dán Mikkel Hansen
Fotó: Christopher Neundorf / Forrás: MTI/EPA

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője Momir Ilic szerint a szezon egyik legfontosabb mérkőzése vár a csapatra a dán sztárcsapat ellen. Hansen mellett olyan sztárjátékosokkal büszkélkedhet az Aalborg, mint Mads Hoxer Hangaard, Niklas Landin, Lukas Nilsson vagy éppen Aleks Vlah. Jelenleg talán a 23 éves, 196 centiméter magas Hangaard az, aki a legveszélyesebb lehet: az Aalborg idénybeli BL-meccseinek több mint 70 százalékát a pályán töltötte, 69 gólt szerzett, a gólpasszok 37 százalékát ő osztotta ki.

Egy labda dönthet arról, ki jut a négyes döntőbe. Olyan fantasztikus egyéni képességekkel rendelkező játékosaik vannak, mint Mikkel Hansen, Mads Hoxer Hangaard vagy a kapus Niklas Landin. Már a csoportkörben is megmutatták az erejüket, közvetlenül a negyeddöntőbe jutottak, ez sok mindent elárult róluk, de a mi oldalunkon is sok a lehetőség és jó a minőség

– magyarázta a veszprémiek edzője. 

ILIC, Momir
A veszprémi csapat vezetőedzője, Momir Ilic
Fotó: Vasvári Tamás / Forrás: MTI

A tíz éve a veszprémieket erősítő Gasper Marguc szerint az egész szezonban jól működő védekezésük lesz a legfontosabb a dán csapat ellen. 

Nagyon jó lövőik vannak, mindennek az alapja, hogy jó védekezéssel megállítsuk őket. Remélem, az Aalborg csak egy lépés lesz a végső célunk eléréséhez

– mondta el Marguc. A negyeddöntő első meccsét csütörtökön 18.45-től játsszák a bakonyi városban, az idegenbeli visszavágóra jövő szerdán kerül sor. A kölni négyes döntőre június 8-9-én kerül sor.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Telekom Veszprém–Aalborg HB (dán) 18.45

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában