Labdarúgás

2023.12.23. 09:00

Ő lehet az új Puskás? Elképesztően cselez a Kispest kis focistája (videó)

A Honvéd–Magyar Futball Akadémia osztott meg Facebook oldalán egy videót, amelyen az U7-es korosztály egyik fiatal focistája mutat be a felnőtteknél is ritkaságnak számító cselsorozatot.

MW

A kis Boldi a felvétel szerint nagyon jó barátságban van a labdával

Forrás: Honvéd-MFA Régió / Facebook

Fotó: Képernyőkép

A Budapest Honvéd FC több, mint 110 éves történelme során mindig híres volt utánpótlásnevelő munkájáról. A kispesti stadion melletti „Lipták grund” olyan labdarúgókat nevelt ki, mint Puskás Ferenc vagy Bozsik József, de Kovács Kálmán, Détári Lajos, Torghelle Sándor és Szalai Ádám is a Honvéd utánpótlásában pallérozódott több, később más klubokban befutott labdarúgóval egyetemben. 

Szürke jelen anyagi gondokkal, tehetséges játékosokkal

Jelenleg a magyar másodosztály középmezőnyének a vége felé telel a Honvéd, ami jelentősen sokkolta a patinás klub szurkolóit, szimpatizánsait.

Ráadásul jelentős anyagi problémákról is lehet hallani a klub kapcsán, még az átigazolásokból is kizárták a klubot. A jelen tehát nem túl fényes, azonban a jövő még akár szebb is lehet Kispesten. A 2007-ben alapított Magyar Futball Akadémia eddig is rengeteg tehetséges játékost nevelt a hazai labdarúgásnak, elég csak talán a Gazdag Dániel vagy Botka Endre nevét említenünk, akik Marco Rossi csapatában is alapembernek számítanak. 

A legutóbb 2017-ben éppen az olasz szakemberrel bajnokságot nyerő kispesti csapat is főleg az akadémia növendékeire támaszkodott,

de a jelenlegi U21-es válogatott nagy része is a Honvéd felnőtt csapatának labdarúgója. Itt érdemes megemlíteni, hogy a legutolsó két másodosztályú bajnoki mérkőzésén

a Kispest kezdőcsapatában a BVSC (1-1) és a Csákvár (2-2) ellen csak és kizárólag saját nevelésű játékosok kaptak lehetőséget! 

Szebb jövőben reménykedve

A Kispest szurkolói kitartanak, ezt jelzi, hogy az őszi szezonban mind otthon, mind idegenben a Honvéd mérkőzésein voltak a legtöbben a másodosztályú bajnokságban. A Honvéd-MFA Régió Facebook oldalára kitett videó szerint pedig nem reménytelen ez a bizakodás, egyszerűen élmény nézni az ifjú kis Boldi cseleit!

 A Honvéd játékosa nagy magabiztossággal, a nagyokat idéző határozottsággal tereli a labdát az ellenfél játékosainak lábai között. 

A kispesti szimpatizánsok ha a jelenben nem is, a jövővel kapcsolatban talán bizakodóak lehetnek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában