Döbbenetes tévedés

2023.10.02. 09:39

Súlyos VAR-hiba után veszített rangadót a Liverpool, Szoboszlai továbblépésre buzdít (videó)

A Tottenham otthonában elszenvedett 2–1-es vereség során a Vörösöktől jogtalanul vették el Luis Díaz gólját. Később kiderült, hogy a Liverpool találatát az első félidőben még 0–0-nál meg kellett volna adni.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa (j) és csapattársa, Virgil van Dijk a Tottenham Hotspur elleni mérkőzés végén az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 30-i játéknapján Londonban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Neil Hall

A videószobában helyet foglaló bírók azt hitték, hogy a játékvezető 0–0-s állásnál megadta Luis Díaz gólját, s mire eszméltek, hogy a pályán született ítélet les, már tehetetlenek voltak. A bajt tetézte, hogy az akkor már kilenc emberrel küzdő Liverpool a 96. percben egy öngóllal vesztette el 2–1-re a meccset. 

Szoboszlai Dominik az Instagramon üzent a balul sikerült rangadó után: 

Még mindig nem találom a szavakat, de lépjünk tovább!

Vasárnap este a Liverpool hivatalos nyilatkozatot adott ki az eset kapcsán. 

Teljes mértékben elfogadjuk a játékvezetők munkájára nehezedő nyomást, de ezt a nyomást a VAR létezésének és bevezetésének enyhítenie kellene, nem pedig fokoznia

– írták a közleményben, majd kiemelték, hogy minden eredményt csak a felülvizsgálat során és teljes átláthatóság mellett kellene megállapítani.

A Liverpool kiemelte, fontos, hogy ilyen helyzetek ne fordulhassanak elő még egyszer.

„Addig is megvizsgáljuk a rendelkezésre álló lehetőségeket, hiszen egyértelműen meg kell oldani ezt a helyzetet”

– írták.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában