Összefogás

2023.08.04. 21:56

Szemétszedéssel, kaszálással teszik rendbe a Nemzeti Atlétikai Központ környékét

MW

Schmidt Ádám sportért felelõs államtitkár, a vb kormánybiztosa és Németh Balázs, a vb-t szervezõ Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. június 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Szombaton kezdődik az a szemétszedési akció, amellyel az új Nemzeti Atlétikai Központ környékét teszik rendbe a szervezők a tizenöt nap múlva kezdődő világbajnokság előtt. A munkában a civil önkéntesek mellett az OBI, a MÁV, a BKK és a BKV mellett a ferencvárosi, valamint a Fővárosi Önkormányzat is részt vesz - tájékoztatta a tornát szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. péntek este az MTI-t.

A közlemény szerint míg a vb helyszíne 

a világ harmadik legnagyobb sporteseményéhez méltó körülményekkel várja a résztvevőket, addig a Nemzeti Atlétikai Központon kívül eső, különféle cégek, közlekedési vállalatok és önkormányzatok tulajdonában lévő terület jelentős mennyiségű parlagfűvel szennyezett, szemetes és elhanyagolt.

A torna szervezőbizottsága felhívta az érintett területek tulajdonosai és fenntartói figyelmét a problémára, egyúttal közös szemétszedési programot kezdeményezett, amelyben vállalta, hogy saját erőforrásaival segítséget is nyújt rendrakásban.

A felhívásra pozitív visszajelzést adott, így a területrendezési programban részt vesz az OBI, a MÁV, a BKK, a BKV, a IX. kerület és a Fővárosi Önkormányzat is - közölték.

A napokig tartó akciósorozat szombaton reggel közös rendrakással, szemétszedéssel veszi kezdetét. Az önkéntesek a IX. kerületi Hajóállomás utca 1. szám alatt jelentkezhetnek. Akik járművel érkeznek, azok az atlétikai stadion látogatói főbejárata melletti szabad helyeken parkolhatnak - írták a közleményben.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában