Metállegenda hazánkban

2023.12.10. 11:00

Megadeth-koncert lesz jövőre Budapesten

A Thrash Big Four egyike, a Megadeth igazolta vissza érkezését: június 9-én Dave Mustaine csapata játszik majd Budapesten!

MW

Dave Mustaine, a Megadeth amerikai thrash metal banda énekes/gitárosa

Forrás: AFP

Fotó: Carlos Santiago

Több mint egy évtized után lesz újra önálló Megadeth koncert Budapesten: június 9-én a Barba Negrában játszik a legendás amerikai zenekar. A csapat 2022-es, tizenhatodik nagylemezét mutatja majd be a Red Stage színpadán. A The Sick, The Dying… And The Dead! album küzdelmes éveket zár le az együttes történetében: nem csak a mindenkit sújtó járvány, hanem a Dave Mustaine-t megtámadó torokrák, az emiatt lemondott turnék és az ezzel járó kezelések is nehezítették a csapat mindennapokat. 

A lemezről itt a Killing Time: Chapter V klipje, természetesen Vic Rattlehead szereplésével: 


A zenekart Mustaine 21 évesen alapította, nem sokkal a Metallicából való távozása után, és zenéjüket már a kezdetektől meghatározta a New Wave Of British Heavy Metal stílus, csak éppen minden addiginál gyorsabb tempóban, kiváló hangszeres tudással, és már-már punkos agresszióval előadva. A Megadeth egyike a thrash metal alapító atyjainak tekintett Big Four négyesének. 

A több mint 50 millió lemezt eladott csapat több platinalemezt tudhat magáénak, és számos jelölés után 2017-ben Grammy-díjjal is elismerték őket. A 40 éve indult Megadeth-ben számos zenész megfordult Dave mellett, a legutóbb hivatalossá vált tag Teemu Mäntysaari gitáros, aki a Wintersunból érkezik, és élőben az ősszel már fellépett a zenekarral. 

A júniusi koncertre a nyilvános jegyelővétel december 11-én indul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában