A sztyeppe illata

2023.09.17. 14:28

Nézze meg nálunk a Fővárosi Nagycirkusz bravúros előadását! (videó)

Aki jegy híján nem jutott el a Fővárosi Nagycirkusz A sztyeppe illata című előadásának utolsó produkciójára, az a Mediaworks kulturális szerkesztősége gondozásában portálunkon is végignézheti a közvetítés összes látványos elemét.

MW

A sztyeppe illata című előadás fellépői a Fővárosi Nagycirkusz porondján

Forrás: Fővárosi Nagycirkusz

Fotó: Urbán Ádám

A Kultúrnemzet Videa-csatornáján felvételről visszanézhető a különleges produkció. Az érdeklődők a kiváló minőségű felbontásban, több kamerával felvett, látványos cirkuszi közvetítést újra átélhetik.

A nemrégiben befejeződött előadásról a felvétel a konvertálás után itt tekinthető majd meg: 

A sztyeppe illata című műsor, amely a vadregényes keleti sztyeppék mondákkal és gazdag történelmi hagyományokkal átitatott világába kalauzolja a nézőket, folyamatosan teltházzal futott a nyári szezonban. A produkció különlegességét az adja, hogy türkmén, üzbég, mongol, azeri artisták nyugati, de a sztyeppe világától túl távolra azért nem szakadt művésztársaikkal együtt, magyar és ukrán artistaművészek közreműködésével mutatják be kulturális gyökereiket és a közös múltunkat. 

Az előadás képeiből összeállított galériánkat itt tudja megtekinteni:

Az előadás végigvezeti a nézőket Közép-Ázsia vidékein. A kazahsztáni Duo Korotin, az Echo of Asia cirkuszfesztivál Arany-díjasainak hand to hand száma szinte rácáfol a fizika törvényeire. Ezután Mongólia mesés világát idézi meg a Les Étoiles de Mongolie extrém hajlékony lánycsapat lábbal íjászkodó produkciója.

A sztyeppe világának kulturális közegét persze eléggé szabadon fogják fel a művészek, hiszen – abból kiindulva, hogy a holdfény a sztyeppe világát is mindig szabadon megtalálja éjjelente – a Triple Breath tagjainak produkciójában a híres Moonwalk-járás dróton is megjárható bohém lazaságát is az előadás részévé teszik. 

A Fővárosi Nagycirkusz saját stábjának kedvcsináló videója erről az imponáló attrakcióról:

Az Azerbajdzsánból érkezett Samir Abbasov kristályegyensúlyozó művész azzal ejti ámulatba a közönséget, hogy egy kés élére illesztett léggömbre helyezi a többágú gyertyatartót, majd a lufit kipukkasztva is megtartja azt. A többszörös cirkuszfesztivál-díjas kazah zsonglőrvirtuóz-csoport pedig buzogányokkal és fémtálakkal játszik a gravitációval.

Az előadás zárószáma az Echo of Asia Grand Prix-díjasai, a kazah Barys lovasakrobata csoport. A Chingiz Urmanbetov által vezetett csapat egy dzsigit számot mutat be. A rendkívül dinamikus műsorszámban az akrobaták vagy háttal ülnek a száguldó lovakon vagy húzatják magukat az állatokkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában