Krimi

2023.11.17. 09:45

A mozdonyvezető és az utasok mentették meg egy férfi életét Budapesten

A férfit kritikus állapotban vitték kórházba.

MW

Fotó: Országos Mentőszolgálat / Facebook

Egy budapesti pályaudvaron igyekezett a vonathoz az az 50 év körüli férfi, aki hirtelen összeesett a peronon tegnap este. Egy mozdonyvezető a vonatból észlelte a történteket és két fiatal utassal azonnal a beteg segítségére sietett. Mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztésre instruálta a bejelentőket. A mentők perceken belül a helyszínre értek és emelt szinten folytatták az ellátást, amihez a bejelentők felajánlották a segítségüket és végig a beteggel maradtak. 

Az életmentés még sokáig zajlott a helyszínen, amire kíváncsiskodó járókelők is felfigyeltek, többszöri kérés ellenére is körbevették a beteget ellátó mentőegységet és fotózták, videózták a történéseket. 

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit kritikus állapotban szállították kórházba a mentők. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában