Krimi

2023.10.05. 10:45

Egy köztéri kamera felvette, ahogy lezuhant az olaszországi halálbusz az útról

Várandós kismama is meghalt, azonosították az olaszországi buszbaleset áldozatait. A sérültek közül öten még mindig életveszélyben vannak, köztük egy kisgyerek.

Turisták haltak meg a Mestrében történt buszbalesetben, mind a 21 halottat azonosították – közölték a helyi hatóságok.

A busztragédiában elhunytak között volt az olasz sofőrön kívül 9 ukrán, 4 román és 3 német utas, a többi halálos áldozat pedig Portugáliából, Dél-Afrikából és Horvátországból származott 

– ismertette szerda este Luigi Brugnaro velencei polgármester.

Elhangzott: az áldozatok azonosítása azért volt hosszadalmas, mert a buszon utazó turisták közül sokan nem vitték magukkal a személyes okmányaikat. A halálos áldozatok között volt egy állapotos horvát nő is, aki férjével éppen nászúton járt Velencében. A pár szeptember 10-én házasodott össze. A súlyosan megsérült férjet az olasz média közlése szerint egy miranói kórházban ápolják.

A baleset 18 sérültjéből öten vannak még életveszélyben, köztük egy kisgyermek.

Veneto tartományban háromnapos gyászt rendeltek el az áldozatok emlékére. A római szenátus egyperces néma csenddel tisztelgett az elhunytak előtt.
Az Il Gazettino drámai felvételt közölt a balesetről a YouTube-csatornáján:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában