Elképesztő indokkal állt elő

2023.09.03. 06:30

Nadrágjába gyömöszölt, megfojtott egy őzsutát a megrögzött bűnöző

Orvvadászat és állatkínzás gyanújával állították elő a férfit a helyi rendőrkapitányságra.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rudmer Zwerver

Éppen a műút szélén gyalogolt Bicskén M. Zoltán, miután egy helyi lakos bejelentése nyomán igazoltatni akarták a rendőrök, akiknek rögtön feltűnt, hogy a lágyékánál szokatlan alakzatban dudorodik a férfi farmernadrágja, és a viselkedéséből is arra következtettek, hogy ezt az ingével és a testtartásával szeretné eltakarni – tudatta a police.hu. A járőrök ezért azzal indították az ellenőrzést, hogy felszólították, vegye ki, amit a ruhájába rejtett, és medöbbenve látták, egy állatról van szó.

 

A férfi egy megkínzott őzsutát szedett ki a nadrágjából.

 

Az állatnak szigetelőszalaggal kötötte át, ragasztotta le a száját és az orrát, amit a rendőrök rögtön levettek róla. Alig lélegzett, és a szívverése is nagyon gyenge volt. A rendőrök értesítették az állatorvosi ügyeletet és az illetékes vadásztársaságot, de a válságos állapotban lévő őzsután már nem lehetett segíteni, még a helyszínen elpusztult.

A rendőrség szerint a férfi sajátosan viszonyult ahhoz, amit elkövetett.

Azt magyarázta, hogy az őzsutát magára hagyva találta a nádasban. Azt gondolta, sérült lehet, és azért vitte magával, hogy segítsen rajta. Otthon akarta volna istápolni, felnevelni. Az orrát és a száját azért kötötte be, hogy sipító, síró hangját tompítsa, és ily módon hazafelé menet a felesleges feltűnést elkerülje. Úgy tűnt, nem tudja mire vélni, hogy ezzel mi a baj. Arra sem adott magyarázatot, hogy mit keresett a nádasnál éjnek évadján egy zsákkal, szigetelőszalaggal

– számol be a police.hu.

M. Zoltánt elfogták, orvvadászat és állatkínzás gyanújával állították elő a Bicskei Rendőrkapitányságra.

Emellett hat vagyon elleni bűncselekmény és rongálás miatt is kérdezték, például az etyeki buszmegálló megrongálásáról; erről azt mondta, a mérgét akarta levezetni, ami egyre csak nőtt benne, mert amikor a padra rávert, megfájdult a keze, és ezért ugrott neki az egész megállónak. 

A teljes történet további elképesztő részletekkel ITT olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában