Középpontban a tudás és a fiatalok

2023.08.25. 13:09

Megkezdődött a Mészáros Alapítvány hetedik konferenciája Balatonalmádiban

A fiatalok jövőjét befolyásoló biztonságpolitikai, gazdasági és társadalmi kérdésekre fókuszál a Mészáros Alapítvány VII. konferenciája Balatonalmádiban, amelyen Mészáros Lőrinc, az alapítvány megálmodója is részt vett. A szimpóziumra 170, az alapítvány ösztöndíjában részesülő, felsőoktatásban részt vevő diákot hívtak meg.

Kovács Erika

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára beszédet mond a Mészáros Alapítvány VII. konferenciájának megnyitóján Balatonalmádiban 2023. augusztus 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A Mészáros Alapítvány kuratóriuma képviseletében Sisa András elmondta, az alapítvány a havi 50 ezer helyett már 75 ezer forinttal támogatja a fiatalokat, a 4,8-as átlagot elérőket havi 100 ezerrel. Utóbbit tizenegy hallgató teljesítette – tudósít a veol.hu. Az alapítvány fontosnak tekinti a tudás, illetve a fiatalok támogatását a koronavírus-járvány után, az energiaválság és a szomszédban dúló háború ellenére is. Tóth Krisztina, a kuratórium új tagja úgy fogalmazott, az alapítvány legnagyobb sikere a tudás támogatása. Hozzátette, az alapítvány hét év alatt 1200 diákot több mint 700 millió forinttal támogatott, a mostani tanévben 169 fiatalt 121 millió forinttal. Szólt arról is, hogy a Mészáros Csoportnál 30 ezer kiváló szakember dolgozik, a csoport a gazdaság tíz ágazatában van jelen, és számos szegmensben a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza. A csoport vállalatai a társadalmi felelősségvállalás tekintetében is élen járnak az országban, emellett Mészáros Lőrinc elkötelezett. 

Nagyon fontos, hogy Magyarországon működnek olyan vállalatok, amelyek támogatják a fiatalokat, ebben kiemelkedik a Mészáros Csoport, illetve a Mészáros Lőrinc által létrehozott alapítvány

 – hangsúlyozta Zsigmond Barna Pál. Az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára hozzátette, lényeges a tehetséggondozás, a támogatás mellett fontos szerepe van a családnak, a közösségnek, a magyar nemzethez való tartozásnak. Hazánk helyzetéről azt mondta, mindannyiunk felelőssége a szuverenitás megőrzése, legfontosabb a magyar érdekek védelme. Cél a minél több országgal való gazdasági, kereskedelmi kapcsolat kiépítése, a gazdasági növekedés erősítése, amelyben alapvető szerepe van az államnak. 

A Mészáros Alapítvány VII. konferenciája a fiatalok jövőjét befolyásoló biztonságpolitikai, gazdasági és társadalmi kérdésekre fókuszál. Az alapítványt 2016-ban hozta létre Mészáros Lőrinc azzal a céllal, hogy a Felcsúton, Alcsútdobozon, Vértesacsán, Kajászón, Tabajdon és Vál községben élő, ott állandó lakcímmel rendelkező, a felsőoktatásban tanulmányokat folytató diákokat ösztöndíjban részesítse. 

A kétnapos konferencia tematikáját idén a fiatalok jövőjét befolyásoló témák szolgáltatják,

 a többi között az orosz–ukrán konfliktus következményei, az infláció, a mesterséges intelligencia térhódítása, a startupokban rejlő lehetőségek, valamint a média szerepe a személyes brandépítésben.

A veol.hu teljes cikke további részletekkel és fotókkal ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában